Zo bespaart u op de telefoonkosten in dure tijden

Het zijn dure tijden, daar kunnen wij helaas niet omheen. Van de gasrekening tot de boodschappen, overal worden wij met stijgende prijzen geconfronteerd. Heel lang hierover zitten sikkeneuren heeft natuurlijk weinig zin, we kunnen maar beter maatregelen gaan treffen zodat we aan het eind van de maand alle rekeningen kunnen betalen. Deze maatregelen hoeven echter niet meteen te betekenen dat u inlevert op gemak en comfort. Er zijn al eenvoudige zaken te bedenken die ervoor zorgen dat u ongemerkt vele euro’s bespaart. Het beperken van de telefoonkosten is hier een voorbeeld van. Hoe u dit aanpakt? Wij zetten de tips voor u op een rij.

Check uw contract

Vaak wordt een telefooncontract voor twee jaar afgesloten. Het termijnbedrag bestaat dan uit twee componenten; De ene helft voor de belkosten, de andere helft voor de telefoon zelf. Aan het eind van de looptijd is de telefoon dan vaak ‘afbetaald’, maar de kosten voor internet en bellen blijven natuurlijk. Providers communiceren dit niet altijd actief en het kan zijn dat u automatisch wordt overgesloten op een duur simonly abonnement na die twee jaar. Oversluiten naar een andere sim only aanbieder is dan vaak veel voordeliger.

Merkbewust

Veel mensen kiezen voor de meest bekende merken waar het aankomt op mobiele telefoons. Deze twee merken betreffen Samsung en Apple. Naast dat dit de bekendste merken zijn, zijn het ook meteen de duurste merken. Veel mensen weten echter niet dat er ook daadwerkelijk alternatieven hiervoor zijn. Deze alternatieven zijn qua toestel en functies vaak minstens zo goed, maar hebben niet de bekende naam waar u veel voor moet betalen. De Xiaomi 11T is hier een goed voorbeeld van. Topkwaliteit voor een prima prijs!

Thuistelefoon

Doordat de mobiele telefoon zo’n vlucht heeft genomen het afgelopen decennium is de thuistelefoon in veel gevallen overbodig geworden. Met de mobiele telefoon bent u altijd bereikbaar, ook wanneer u niet thuis bent. Toch hebben veel mensen nog (stilzwijgend) een contract bij een vaste telefonieleverancier. Soms is dit onderdeel van een groter pakket, samen met het internet- en tv-abonnement. Het is goed dit na te gaan en eventueel uw pakket aan te passen. Het is tenslotte overbodig voor zaken te betalen die u nauwelijks gebruikt.

Kortom, u kunt altijd bereikbaar zijn maar toch wat euro’s besparen op telefoonkosten door bovenstaande tips in acht te nemen. Dit scheelt op jaarbasis vaak al honderden euro’s. Euro’s die u liever besteedt aan zaken waar u wel direct extra plezier uit haalt, niet waar?

Ga naar Financieel voordeel