Besparen op telefoonkosten

Tegenwoordig is een telefoon niet meer weg te denken van het dagelijks leven, ook voor senioren blijkt dit zo te zijn aangezien dit het middel is om bijvoorbeeld te communiceren met de kleinkinderen. Maar wanneer weet je nou of het abonnement dat je hebt afgenomen te duur is of dat het abonnement wel bij je past? Hieronder hebben wij enkele budget tips voor uitgeschreven zodat dit wat duidelijker wordt!

Tips

1) Ouder model telefoon en tweedehandse toestellen
Wanneer je een abonnement hebt waar je ook een nieuw toestel bij hebt afgenomen, dan is dit vaak de grootste kostenpost van het abonnement. Een eenvoudige manier van besparen op telefoonkosten  is het kopen van een ouder model. Deze handeling alleen al kan je een paar honderd euro besparen in de gehele duur van het abonnement.

Wil je niet een ouder model maar juist een tweedehandse telefoon kopen of overnemen van bijvoorbeeld een familielid? Dan is het afnemen van een ‘Sim Only’ abonnement natuurlijk het voordeligste! 

2) Bellen via Whatsapp
Ben jij op een locatie waar wifi aanwezig is? Bijvoorbeeld bij jou thuis of bij een openbare wifi-spot, dan is het bellen via whatsapp gratis! Zo voorkom je eventueel extra kosten doordat je het risico verkleint om over je belminuten heen te gaan.

3) Kies vaker voor Sim Only
Bij de eerste tip hebben we het al benoemt maar hier kan er gewoon enorm veel bespaard worden. Heb jij er bijvoorbeeld voor gekozen voor een jaar abonnement met de nieuwste telefoon? Dan is de kans zeer groot dat de telefoon na één jaar zich nog in top conditie bevindt. Kies dan voor een Sim Only en bespaar in sommige gevallen al €40 tot €50 per maand!

4) Kies voor een abonnement dat bij jou past
Iedereen gebruikt de telefoon anders, de een belt meer, de ander verbruikt meer internet en in sommige gevallen wordt er nog veel ge-smst. Tegenwoordig kan je de volledige rapportages inzien van wat jou verbruik is van het afgelopen half jaar of jaar. Vraag deze rapportages via de website aan of log in op jouw gebruikersaccount en zoek de rapportages op. Bekijk wat je verbruik is en neem een volgend abonnement af die hier bij aansluit! Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld betaald voor 500 belminuten terwijl je gemiddelde verbruik maar 150 is.

Meer tips voor een  mobiele abonnementen vergelijk op Foontje.nl

Ga naar Budgettips