Gratis WOZ bezwaar maken? Dit is wat u moet weten

Wilt u minder belasting betalen over uw huis en zo uw vaste lasten zo laag mogelijk houden? Dan kunt u proberen bezwaar te maken tegen uw WOZ-beschikking. De gemeente schat jaarlijks wat uw huis waard is, maar het komt wel eens voor dat ze er flink naast zitten. Bezwaar maken kan u heel wat geld schelen. Lijkt het u na het lezen van deze blog niks om zelf bezwaar in te dienen? Snappen we heel goed! We geven u aan het eind van deze blog een fantastische partij die u hier gemakkelijk bij helpt.

Let op! Wees niet te laat

Als u denkt dat de WOZ-beschikking te hoog is, moet u snel in actie komen. Tot zes weken nadat u deze hebt ontvangen mag u bezwaar maken. Jaarlijks doen ongeveer 1 tot 2 procent van de ontvangers dat. U ontvangt zo'n beschikking vaak in het begin van het jaar, dus wacht hier niet te lang mee.

Ongeveer de helft van die bezwaarschriften wordt gehonoreerd. Dat wil zeggen: bezwaarmakers hoeven uiteindelijk minder belasting te betalen. U kunt ervoor kiezen om zelf bezwaar te maken. Dat is niet ingewikkeld, maar het kost wel veel tijd.

Wat heeft u nodig om een WOZ bezwaar te maken?

Wanneer u een bezwaar wilt maken tegen de WOZ-waarde van uw huis, heeft u een aantal dingen nodig. Om te beginnen moet u een aantal formulieren invullen en deze naar het gemeentelijk kantoor sturen. Vervolgens moet u een afspraak maken met de WOZ-commissie om uw bezwaar toe te lichten. Als laatste moet u ervoor zorgen dat u alle documentatie bij de hand hebt die relevant is voor uw bezwaar.

Bezwaar laten maken door experts

Tegenwoordig zijn er tal van bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in WOZ bezwaren. MaakWOZbezwaar.nl is bijvoorbeeld zo'n specialist. Dit zijn zij onder andere voor particuliere woningbezitters en huurders. Door succesvol bezwaar te maken tegen jouw WOZ-waarde, bespaart u als woningeigenaar niet alleen op de OZB-belasting, maar ook op de inkomsten- en waterschapsbelasting. Zij ontzorgen jou graag in deze procedure en dat doen ze ook nog eens volledig gratis.

Waarom gratis?

Als de WOZ-waarde wordt verlaagd, betaalt jouw gemeente de proceskosten aan. De gemeente is bij wet verplicht de proceskosten te vergoeden wanneer de WOZ-waarde wordt verlaagd. Indien het bezwaarschrift door de gemeente wordt afgewezen (de WOZ-waarde wordt niet verlaagd) draagt MaakWOZbezwaar.nl de kosten van de procedure (WOZ bezwaar no cure no pay).

Ga naar Financieel voordeel