Hulpmiddelen en zelfstandigheid

Steeds meer senioren hebben een interesse naar het internet of naar de apparaten die er op werken. Er wordt hierdoor ook steeds meer gebruik gemaakt van bijvoorbeeld een smartphone, een smart-tv, slimme bloeddrukmeter of een slimme thermostaat. Hieronder lees je meer over de populaire apparaten onder de senioren.

Populaire ‘Smart’ apparaten

Doordat het gebruik van smart apparaten per dag toeneemt wordt de markt rondom deze apparaten groter en groter. Hierdoor ook de tweedehandse markt. Er is een grote kans dat je een tweedehandse smart-tv via het internet kunt vinden voor een aanzienlijke lagere prijs dan in een winkel, dit maakt het voor vele een stuk toegankelijker. De apparaten worden dus betaalbaarder en bekender voor een groot publiek. 

Tegenwoordig vind je bijna in ieder huishouden op zijn minst 1 smart-apparaat met de smart-tv als meest voorkomende. De smart-thermostaat/energiemeter wordt ook steeds populairder was in 2015 al te vinden in 15% van de senioren huishoudens. 

Interesse naar Smart-apparaten

De senioren geven over het algemeen aan dat ze zeer geïnteresseerd zijn in de nieuwe technologische ontwikkelingen die in een sneltreinvaart plaatsvinden. Hierin springt de smart-tv er weer ver bovenuit. In 2015 wilde namelijk 48% van de senioren meer weten over de smart-tv met de smart-thermostaat met 25%. 

Naast de luxe apparaten is de interesse nog het grootst naar de mogelijkheden met smart-gezondheidsapparaten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan de smart-glucosemeter of de smart-bloeddrukmeter. Doordat de smart-apparaten de senioren enorm kunnen helpen is het van groot belang dat er duidelijke instructies worden gegeven voor het gebruiken van de nieuwe technologie. 

Menselijk blijven

Ondanks dat de senioren enorm geïnteresseerd zijn in de technologische ontwikkelen zijn ze toch bang dat het menselijke verdwijnt. Er wordt aangegeven vanuit de senioren dat de jongere generaties het persoonlijk contact niet uit het oog moeten verliezen. Doordat deze mening onder vele senioren wordt gedeeld, valt het op dat er nog afstand bewaard wordt voor de Zorgrobots die de senioren thuis kunnen helpen. 

Technologie kan volgens senioren prima als ondersteuning, maar het moet het menselijk contact niet overnemen.

Hulpmiddelen voor ouderen: de top 10 handige producten voor thuisgebruik 26-05 Ouder worden brengt vaak uitdagingen met zich mee in het dagelijks leven. Gelukkig zijn er tal van hulpmiddelen beschikbaar die het leven van ouderen thuis comfortabeler en veiliger maken. In dit SEO-geoptimaliseerde artikel bespreken we de top 1[...] Lees verder Hoe deze hulpmiddelen de zelfstandigheid vergroten 14-05 Ouder worden is een natuurlijk proces dat we allemaal ondergaan. Maar met het verstrijken van de tijd, kan het voor ouderen met een beperking uitdagender worden om zelfstandig te blijven. Gelukkig kunnen hulpmiddelen hen helpen om hun autonomie t[...] Lees verder Uw leefcomfort vergroten met een traplift 03-05 Een traplift kan uw leefcomfort enorm vergroten, vooral als u moeite heeft met traplopen. Het kan u helpen om uw mobiliteit te behouden en onafhankelijk te blijven, terwijl u comfortabel uw eigen huis kunt blijven bewonen. Twijfelt u nog? Smienkt[...] Lees verder De grootste voordelen van een brommobiel voor ouderen 15-12 Brommobielen zijn, naast de scootmobiel, ontzettend populair onder ouderen en dat is natuurlijk niet zonder reden. Zit je er ook aan te denken om een brommobiel aan te schaffen? Dan is het goed om te weten welke voordelen dit met zich meebrengt. [...] Lees verder Een robot hulp voor ondersteuning bij alledaagse handelingen 12-05 COVID-19 maakte een begin aan de lange strijd van de zorgsector tegen de toenemende hoeveelheid patiënten die binnen kwamen stromen. Zorgverleners moesten de focus leggen op het verzorgen van een grote hoeveelheid aan zorgvragers, waardoor d[...] Lees verder Is het weer tijd om je telefoonabonnement te verlengen? 03-05 Bij de meeste mensen loopt eens per twee jaar het abonnement van hun telefoon af. Na deze periode is het weer tijd om kiezen wat je de komende jaren wilt gaan doen. Kies je ervoor om je abonnement te verlengen met een nieuwe telefoon, of vind je [...] Lees verder