Hulpmiddelen en zelfstandigheid

Steeds meer senioren hebben een interesse naar het internet of naar de apparaten die er op werken. Er wordt hierdoor ook steeds meer gebruik gemaakt van bijvoorbeeld een smartphone, een smart-tv, slimme bloeddrukmeter of een slimme thermostaat. Hieronder lees je meer over de populaire apparaten onder de senioren.

Populaire ‘Smart’ apparaten

Doordat het gebruik van smart apparaten per dag toeneemt wordt de markt rondom deze apparaten groter en groter. Hierdoor ook de tweedehandse markt. Er is een grote kans dat je een tweedehandse smart-tv via het internet kunt vinden voor een aanzienlijke lagere prijs dan in een winkel, dit maakt het voor vele een stuk toegankelijker. De apparaten worden dus betaalbaarder en bekender voor een groot publiek. 

Tegenwoordig vind je bijna in ieder huishouden op zijn minst 1 smart-apparaat met de smart-tv als meest voorkomende. De smart-thermostaat/energiemeter wordt ook steeds populairder was in 2015 al te vinden in 15% van de senioren huishoudens. 

Interesse naar Smart-apparaten

De senioren geven over het algemeen aan dat ze zeer geïnteresseerd zijn in de nieuwe technologische ontwikkelingen die in een sneltreinvaart plaatsvinden. Hierin springt de smart-tv er weer ver bovenuit. In 2015 wilde namelijk 48% van de senioren meer weten over de smart-tv met de smart-thermostaat met 25%. 

Naast de luxe apparaten is de interesse nog het grootst naar de mogelijkheden met smart-gezondheidsapparaten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan de smart-glucosemeter of de smart-bloeddrukmeter. Doordat de smart-apparaten de senioren enorm kunnen helpen is het van groot belang dat er duidelijke instructies worden gegeven voor het gebruiken van de nieuwe technologie. 

Menselijk blijven

Ondanks dat de senioren enorm geïnteresseerd zijn in de technologische ontwikkelen zijn ze toch bang dat het menselijke verdwijnt. Er wordt aangegeven vanuit de senioren dat de jongere generaties het persoonlijk contact niet uit het oog moeten verliezen. Doordat deze mening onder vele senioren wordt gedeeld, valt het op dat er nog afstand bewaard wordt voor de Zorgrobots die de senioren thuis kunnen helpen. 

Technologie kan volgens senioren prima als ondersteuning, maar het moet het menselijk contact niet overnemen.

Heb jij inzicht in je pensioen? Tips om erachter te komen hoe je ervoor staat 20-03 Pensioen is voor veel mensen een ver-van-mijn-bed-show. Toch is het belangrijk om op tijd te checken hoe je ervoor staat en of je straks voldoende inkomen hebt om van te leven. In deze blog geven we je tips om inzicht te krijgen in je pensioen en[...] Lees verder De beste boodschappentrolley 19-02 Als ouderen gaan winkelen kan het soms een uitdaging zijn om zware boodschappentassen te dragen. Gelukkig is er een handige oplossing om het dragen van deze zware lasten te verminderen en het winkelen gemakkelijker en plezieriger te maken. Nameli[...] Lees verder De beste wandelstokken voor ouderen 28-08 Wanneer we ouder worden, is het normaal dat onze mobiliteit niet meer zo soepel is als eerst. Hier kan de juiste wandelstok hulp bieden. Het is voor velen niet alleen een middel om de zelfstandigheid te vergroten, maar ook een uiting van stijl en[...] Lees verder De 5 Beste Hometrainers voor Ouderen 25-08 Als u ouder bent en op zoek bent naar een effectieve manier om lichamelijk actief te blijven, dan kan een hometrainer de perfecte oplossing zijn. Dit fitnessapparaat, dat eenvoudig en comfortabel in gebruik is, helpt u bij het behouden van uw fle[...] Lees verder Het euroteken typen met uw toetsenbord 22-08 Heeft u ooit moeite gehad met het vinden van het Euroteken (€) op uw toetsenbord? Of het nu voor financiële rapporten of alledaagse boodschappenlijsten is, het euroteken is een essentieel symbool dat we van tijd tot tijd nodig hebben. I[...] Lees verder Vind een Pinautomaat met de Geldmaat Locatiewijzer 18-08 Leven na uw 60ste gaat gepaard met een scala aan nieuwe ervaringen en uitdagingen. Een van deze uitdagingen is het vinden van een pinautomaat in uw buurt, vooral in een tijd waar het landschap van banken en geldautomaten snel verandert. #Voordeel[...] Lees verder