5 handige apps voor ouderen om zelfstandig te blijven

Als oudere is het belangrijk om zelfstandig te blijven en te kunnen blijven functioneren in het dagelijks leven. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van handige apps beschikbaar die ouderen kunnen helpen om zelfstandig te blijven en hun dagelijkse taken gemakkelijker te maken. In deze blog zetten we 5 handige apps voor ouderen op een rijtje.

1. MindMate

MindMate is een app die speciaal is ontworpen voor ouderen en hun geheugen ondersteunt. De app bevat verschillende functies, waaronder een herinneringsfunctie voor het innemen van medicijnen, het maken van notities en het bijhouden van afspraken. Daarnaast bevat de app ook een aantal puzzels en spelletjes die het geheugen stimuleren en het brein actief houden.

2. Be My Eyes

Be My Eyes is een app die ouderen kan helpen bij het uitvoeren van dagelijkse taken. De app verbindt gebruikers met vrijwilligers die via een videoverbinding kunnen helpen bij het herkennen van objecten, het lezen van teksten of het vinden van de juiste producten in de supermarkt. Be My Eyes is gratis te downloaden en te gebruiken. De app is gemakkelijk te downloaden op senioren smartphones.

3. WhatsApp

WhatsApp is een app die veel ouderen al kennen en gebruiken. De app kan echter ook ingezet worden om ouderen te ondersteunen in het dagelijks leven. Zo kunnen familieleden of vrienden via WhatsApp boodschappen doorgeven, afspraken maken of informatie delen. Daarnaast kan WhatsApp ook gebruikt worden voor videobellen, zodat ouderen op afstand toch in contact kunnen blijven met hun dierbaren.

4. Uber

Uber is een app die ouderen kan helpen bij het reizen. Met Uber kunnen ouderen gemakkelijk en snel een taxi regelen, zonder dat ze zelf hoeven te rijden of afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. De app is gebruiksvriendelijk en veilig, en biedt ouderen de mogelijkheid om zelfstandig te blijven en zich te verplaatsen wanneer ze dat willen.

5. Lumosity

Lumosity is een app die het brein van ouderen actief houdt. De app bevat verschillende spelletjes en puzzels die het geheugen, de concentratie en de cognitieve vaardigheden stimuleren. Lumosity is ontworpen door wetenschappers en is gebaseerd op de nieuwste inzichten op het gebied van neurowetenschappen. De app is gratis te downloaden, maar biedt ook een betaalde versie met meer functies en spelletjes.

Ga naar Hulpmiddelen en zelfstandigheid