Senioren smartphone

Wat maakt een senioren smartphone nou anders dan een reguliere smartphone? Het verschil zit hier voornamelijk in het gebruiksgemak van beide apparaten. Daar waar de reguliere smartphone het liefst met zo veel mogelijk functies voorzien moet zijn, is de senioren smartphone de exacte tegenpool. Een senioren smartphone staat namelijk voor gemak en eenvoud. Lees hier meer over de senioren smartphone!

Wat maakt het anders?

Een senioren smartphone is een perfect voorbeeld van wat de huidige technologie vandaag de dag mogelijk maakt. Het toestel is namelijk vooraf geprogrammeerd en voorzien van alle benodigde software en applicaties. Dit wordt gedaan zodat er vanaf het eerste moment duidelijkheid is hoe er genavigeerd moet worden. De senioren smartphone heeft over het algemeen ook een groter beeldscherm en duidelijkere weergave van de applicaties. Door het grote scherm is het mogelijk om ook het lettertype aan te passen naar een kleiner of groter formaat. Een ander pluspunt van de senioren smartphone is dat ieder pictogram waar je op dient te klikken, veel groter is dan bij de reguliere smartphone. De kans dat er dan een verkeerde knop wordt ingedrukt is dus een stuk lager. Ook heeft de senioren smartphone een optie waarbij er tekst voorgelezen kan worden indien het alsnog niet leesbaar is!

Hoe werkt het met gehoor?

Slechthorigheid komt vaker voor bij de senioren. Het kan dan zo maar gebeuren dat slechthorende senioren de ringtoon niet horen en zo niet door hebben dat er gebeld was. De senioren smartphone heeft voor slechthorende een functie op de telefoon dat wanneer er gebeld wordt er lichtsignalen worden uitgestraald. 

Daarnaast is het tegenwoordig ook mogelijk de senioren smartphone te koppelen aan een gehoortoestel. Doordat deze nu verbonden zijn heb jij geen lijst van de hoge piep geluiden die normaal ontstaan tijdens een telefoongesprek. 

Ga naar Hulpmiddelen en zelfstandigheid