Zo kun je ook op hogere leeftijd een comfortabel leven blijven leiden

Het is algemeen bekend: ouderdom komt met gebreken. Maar wanneer je het geluk hebt een hoge leeftijd te mogen bereiken, wil je het liefst wel zo comfortabel en onafhankelijk mogelijk kunnen blijven leven. Er zal een moment komen dat je dermate hulpbehoevend bent, dat je jezelf niet meer alleen kunt redden. Maar zolang daarvan nog geen sprake is, doe je het liefste alles zelf. Al was het maar om niet steeds een beroep te hoeven doen op de kinderen of andere familie. Er zijn gelukkig heel wat handige hulpmiddelen verkrijgbaar die de zelfredzaamheid vergroten.

Fijn een dagje weg met de familie

Een dagje naar een dierentuin of museum met je kinderen of kleinkinderen? Altijd een leuk idee, maar als je niet meer zo goed ter been bent, is het een hele opgave. Althans, dat is wat veel mensen denken. Het tegendeel is waar, want je laat je door je familie in de auto meenemen en achterin gaat een opvouwbare elektrische rolstoel. Op de plek van bestemming klap je het ding uit en neem je erin plaats. Niemand hoeft te duwen en zo blijft het voor iedereen een ontspannen dag. Vrijwel alle plekken waar veel toeristen komen, zijn toegankelijk voor rolstoelen, dus wie maakt je wat? Voor meer informatie over een elektrische rolstoel, klik hier en ontdek de verschillende varianten. Je kunt zo’n elektrische rolstoel gewoon zelf aanschaffen, van pas komt hij namelijk altijd wel een keer!

Een goede nachtrust is van vitaal belang

Goed slapen is voor iedereen belangrijk, maar op hogere leeftijd misschien wel belangrijker dan ooit. Als je niet lekker slaapt, zul je overdag niet voldoende fit zijn. Maar als je wat ouder bent, krijg je sneller last van je gewrichten en wordt ook het opstaan uit bed een stuk lastiger. Geen nood, want een seniorenbed zorgt ervoor dat je ook op hoge leeftijd comfortabel kunt slapen en moeiteloos kunt opstaan. Met name de elektrisch verstelbare bedden zijn populair, omdat ze in feite net zo functioneren als een sta-op-stoel. Ze geven je – letterlijk – net dat extra duwtje in je rug dat je nodig hebt om overeind te kunnen komen. Doordat deze bedden meestal ook elektrisch in hoogte verstelbaar zijn, wordt het dus nog eenvoudiger om uit het bed te stappen. Overigens kun je ook een elektrisch verstelbare lattenbodem in de ombouw van een normaal seniorenbed plaatsen.

Ga naar Gezondheid en welzijn