Zo houd je je huis lekker warm

Om het binnen lekker behaaglijk te houden tijdens de koude wintermaanden kun je verschillende maatregelen treffen. De verwarming een graadje hoger zetten of je huis isoleren zijn daarbij de meest kostbare opties, maar met een paar simpele oplossingen kan het ook met wat minder budget. We geven even een paar handige en betaalbare tips!

1. Doe de gordijnen ’s avonds dicht

Voor veel mensen vooral een manier om wat meer privacy in huis te creëren, maar daarnaast ook heel goed om de warmte binnen te houden. Het is dan wel verstandig om voor gordijnen te kiezen die tot net boven de verwarming hangen, anders blokkeer je juist de warmte die daar vanaf komt.

2. Plaats radiatorfolie

Heb je geen isolerende spouwmuren, dan verlies je aardig wat warmte doordat deze via de muur naar buiten ontsnapt. Je kunt aan de achterzijde van je verwarming radiatorfolie aanbrengen, zodat alle warmte via de voorkant direct je woning ingaat.

3. Verwarming ontluchten en bijvullen

Als er teveel lucht in je verwarming zit zul je merken dat het lastiger is om je huis goed te verwarmen. Je verwarming ontluchten en bijvullen is dan ook iets wat regelmatig moet gebeuren. Zo haal je het maximale rendement uit je stookkosten!

4. Tochtstrips en de brievenbusborstel

Via de kieren langs je ramen en deuren kan warmte ontsnappen en kou binnenkomen. Dit voorkom je eenvoudig door tochtstrips te plaatsen. Voor de brievenbus bestaan speciale kleppen en borstels om de kou buiten te houden.

5. Zoek de meest voordelige energieleverancier

Om de binnentemperatuur op peil te houden is het onvermijdelijk om de verwarming aan te zetten. Zorg ervoor dat je deze kosten zo laag mogelijk houdt, bijvoorbeeld door eens energieleveranciers te vergelijken en over te stappen als het ergens anders goedkoper kan.

Ga naar Financieel voordeel