Werk en vrije tijd

Voor senioren is vakantie ook nog steeds iets om naar uit te kijken, alleen ziet deze er natuurlijk iets anders uit dan de vakanties de zij vroeger hadden. Er moeten met een aantal dingen rekening gehouden worden. Zo moet het niet te druk zijn en is het vaak ook niet zo dat senioren 2 weken sportieve activiteiten gaan houden. Zorg dat u altijd goed georganiseerd op vakantie gaat. Of het nou met het vliegtuig of met de auto is.

Voorbereiding

Stress bij het inpakken? Of bent u bang iets te vergeten? Maak dan een inpaklijst die afgestemd is op uw vakantie. Zo zijn er op het internet meerdere inpaklijsten te vinden met daarop de belangrijkste spullen die u zeker niet mag vergeten als u op vakantie gaat.

Gaat u op vakantie met de auto neem dan een navigatiesysteem met kaarten van Europa mee. Deze leidt u feilloos naar uw bestemming, zonder één vergissing. Natuurlijk houdt u de borden in de gaten en komt u rotondes tegen die misschien nog niet in het systeem staan. Zet eventueel de ‘stem’ uit. U rijdt rustiger door het display in de gaten te houden.

Gaat u met het vliegtuig? Zorg dan dat u op de hoogte bent van alle informatie rondom de vlucht en ook met het hotel waar u gaat overnachten. Zo is het niet altijd zo dat u meteen een transfer heeft naar het hotel. Het is daarom belangrijk goed vooraf alles te regelen, zodat u niet voor onvoorziene problemen komt te staan.

Boeken

Kies niet meteen het eerste hotel wat u tegenkomt. Ga hotels met elkaar vergelijken en zoek de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Als u het te veel werk vindt om zelf hotels te vergelijken, dan kunt u dit ook doen door een vergelijkingssite. Er zijn meerdere grote vergelijkingssites van hotels te vinden op het internet. U kunt dan op verschillende manieren zoeken. Gaat u liever 14 dagen in plaats van 7? Geen probleem! Dan kunt u gemakkelijk een van de filters gebruiken. In sommige gevallen is het mogelijk om een vlucht samen met een hotel te boeken en dan zit de transfer meestal wel inbegrepen. Vaker zijn er ook nog speciale aanbiedingen voor 65+’ers.

Cruises 05-05 Een cruisevakantie wordt door veel mensen ervaren als een vakantie om lekker tot rust te komen. Lekker op het water genieten van de de geluiden van de zee en even de gedachtes laten varen. Voor senioren is dit ook een perfecte manier om lekker te[...] Lees verder