Werk en vrije tijd

Voor senioren is vakantie ook nog steeds iets om naar uit te kijken, alleen ziet deze er natuurlijk iets anders uit dan de vakanties de zij vroeger hadden. Er moeten met een aantal dingen rekening gehouden worden. Zo moet het niet te druk zijn en is het vaak ook niet zo dat senioren 2 weken sportieve activiteiten gaan houden. Zorg dat u altijd goed georganiseerd op vakantie gaat. Of het nou met het vliegtuig of met de auto is.

Voorbereiding

Stress bij het inpakken? Of bent u bang iets te vergeten? Maak dan een inpaklijst die afgestemd is op uw vakantie. Zo zijn er op het internet meerdere inpaklijsten te vinden met daarop de belangrijkste spullen die u zeker niet mag vergeten als u op vakantie gaat.

Gaat u op vakantie met de auto neem dan een navigatiesysteem met kaarten van Europa mee. Deze leidt u feilloos naar uw bestemming, zonder één vergissing. Natuurlijk houdt u de borden in de gaten en komt u rotondes tegen die misschien nog niet in het systeem staan. Zet eventueel de ‘stem’ uit. U rijdt rustiger door het display in de gaten te houden.

Gaat u met het vliegtuig? Zorg dan dat u op de hoogte bent van alle informatie rondom de vlucht en ook met het hotel waar u gaat overnachten. Zo is het niet altijd zo dat u meteen een transfer heeft naar het hotel. Het is daarom belangrijk goed vooraf alles te regelen, zodat u niet voor onvoorziene problemen komt te staan.

Boeken

Kies niet meteen het eerste hotel wat u tegenkomt. Ga hotels met elkaar vergelijken en zoek de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Als u het te veel werk vindt om zelf hotels te vergelijken, dan kunt u dit ook doen door een vergelijkingssite. Er zijn meerdere grote vergelijkingssites van hotels te vinden op het internet. U kunt dan op verschillende manieren zoeken. Gaat u liever 14 dagen in plaats van 7? Geen probleem! Dan kunt u gemakkelijk een van de filters gebruiken. In sommige gevallen is het mogelijk om een vlucht samen met een hotel te boeken en dan zit de transfer meestal wel inbegrepen. Vaker zijn er ook nog speciale aanbiedingen voor 65+’ers.

Het maken van koekjes en gebakjes 18-12 Koekjes en gebakjes maken is een heerlijke bezigheid en brengt het hele gezin bij elkaar. Voor ouderen is het een mooie manier om samen met de (klein)kinderen lekkernijen te bereiden. Je leest hier praktische tips en inspireert je om zelf aan de [...] Lees verder Spellen voor ouderen 20-11 Spelletjes zijn een uitstekende manier voor ouderen om alert, mentaal actief, sociaal geëngageerd en vermaakt te blijven. Ongeacht of het een fysiek bordspel is, of een dynamisch online spel, er is een breed scala aan spelletjes beschikbaar,[...] Lees verder Bomen en planten voor schaduwrijke plekken: Opties voor minder zonnige tuinen 15-09 Een schaduwrijke tuin kan een uitdaging zijn om te beplanten, maar met de juiste keuzes van bomen en planten kun je nog steeds een prachtige en sfeervolle buitenruimte creëren. Of je nu een liefhebber bent van groen, bloemen of zelfs exotisc[...] Lees verder Dagtochten voor 50-Plussers 30-08 Wie zegt dat avontuur, ontdekking en leergierigheid verwateren met de tijd? Als 50-plusser heeft u de wereld aan uw voeten, klaar om nieuwe ervaringen op te doen en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Dagtochten vormen een s[...] Lees verder 5 leuke hobby's voor ouderen om thuis te doen 07-07 Als oudere kan het soms lastig zijn om jezelf bezig te houden, vooral als je veel thuis bent. Het is echter belangrijk om actief te blijven en je geest en lichaam te blijven stimuleren. Daarom hebben we in deze blog 5 leuke hobby's voor ouder[...] Lees verder Uitjes 09-09 Een tijd geleden, namelijk in 1970 werd in Nederland de seniorenkortingen ingevoerd. Dit met het doel om er voor te zorgen dat ook de 65-plussers meer betrokken raken bij de samenleving. Dit doel is vandaag de dag zeker behaald, de senioren zijn [...] Lees verder