Waarom is het handig om een uitvaartverzekering eerst te vergelijken?

Om financiële risico’s te beperken sluit je verzekeringen af. Voor je overlijden zijn er de renteverzekering, de kapitaalverzekering, de overlijdensrisicoverzekering en de uitvaartverzekering. We gaan hier dieper in op dit laatste type verzekering en de mogelijkheden.

Een uitvaartverzekering afsluiten: waarom eigenlijk

Een crematie of begrafenis kost geld. En meestal kost het meer dan je verwacht. De uitvaartkosten van nu zijn ook niet de uitvaartkosten van de toekomst. In een tijd waarin alles alleen maar duurder wordt, wil je zeker als oudere goed voorbereid zijn. Je wilt nabestaanden niet achterlaten met grote vraagtekens over hoe je je uitvaart geregeld wilt hebben. En je laat ze ook niet achter met schulden te confronteren door helemaal geen voorzieningen te treffen.

Eerst uitvaartwensen vastleggen, dan verzekering regelen

Je gaat ook niet voordat je een auto uitkiest al een verzekering afsluiten. Het bouwjaar, de waarde, het soort verzekering (WA of allrisk), wel of geen eigen risico; het zijn wat voorbeelden die het maandbedrag van je verzekering beïnvloeden. Hetzelfde geldt voor je uitvaartverzekering.

Je legt daarom eerst jouw wensen vast. Het begint vaak met de voor de hand liggende onderdelen:

  • begraven of cremeren
  • soort kist
  • locatie
  • muziek of teksten om voor te lezen bij het afscheid
  • bloemen

​Dan zijn er ook meer unieke elementen waar je nu nog invloed op kunt uitoefenen.

  • Wil je op een bijzondere locatie begraven worden, zoals een natuurbegraafplaats?
  • Wil je met een bakfiets, paard en wagen, over het water of met een oldtimer vervoerd worden?
  • Wil je niet begraven worden in een standaard houten kist, maar in een milieuvriendelijke variant die sneller in de grond afbreekt? Of wil je net wel een houten kist, maar deze creatief laten beschilderen door je kleinkinderen?
  • Wil je op een of andere manier zorgen voor een luchtiger afscheid, bijvoorbeeld door niet met een verdrietige koffietafel te eindigen, maar een locatie met een dansvloer en jouw vrolijke, upbeat playlist te reserveren?
  • Staat een afscheid in de avonduren met kaarslicht of fakkels in de buitenlucht (je eigen tuin) hoog op jouw lijstje?

Specifieke uitvaartwensen, specifieke verzekeringen

Hoe meer wensen je hebt, hoe duurder een uitvaart uiteindelijk uitvalt. Daarom denk je er nu al over na en sluit je exact de verzekering af die bij jouw uitvaartwensen past. Ga daarom op zoek naar de beste uitvaartverzekering in Nederland en voorkom verrassingen.

Hier heb je niet alleen zelf baat bij door de rust die het in je hoofd creëert en de zekerheid die je krijgt dat jouw wensen waargemaakt worden. Je dierbaren zijn ook blij en opgelucht dat ze je helemaal op jouw manier de laatste eer kunnen bewijzen en een mooi afscheid voor alle genodigden kunnen organiseren!

Ga naar Financieel voordeel