Voordeel & kortingen

Voor ouderen is het net zo fijn om korting te krijgen als voor jongeren. Niemand wil ten slotte te veel betalen. Het is in het heden voor senioren vaak lastig om op internet voordeel en kortingen te vinden, aangezien zij hier niet mee zijn opgegroeid. In dit artikel leest u alles over hoe senioren geld kunnen besparen door gebruik te maken van een aantal handige dingen.

Senioren voordeelpas

Seniorenvoordeelpas.nl is een site waar senioren lid van kunnen worden om zo van korting te genieten bij meer dan 250 webwinkels. Dat is niet het enige. Zo krijgt u ook korting op restaurants, dagjes uit, een stedentrip en nog veel meer. Senioren kunnen zelfs op hun vaste lasten besparen door deze pas aan te schaffen. Deze kaart aanvragen is mogelijk vanaf een leeftijd van 50 jaar. De prijs van de seniorenpas bedraagt €2,49 per maand. Dit is vergeleken met de korting die u er voor krijgt een zeer aantrekkelijke prijs. U kunt deze pas makkelijk aanschaffen via een aantal stappen op de site van seniorenvoordeelpas.nl

Openbaar vervoer

Sommige senioren zullen dit wel weten, maar lang niet iedereen is op de hoogte van de korting die senioren krijgen in het openbaar vervoer. Zo krijgen senioren boven de 65 jaar altijd korting van 35% bij de bus, de tram en de metro. U moet dan wel in bezit zijn van een persoonlijke ov-chipkaart. Dan wordt deze korting namelijk automatisch eraf gehaald. Daarnaast zijn er voor de trein ook een aantal handige voordelen te vinden voor ouderen. Senioren hebben in de trein recht op een 40% voordeeluren korting en 7 gratis keuzedagen bij een Dal Voordeel abonnement. Ten slotte krijgen 65+’ers ook nog eens 34% korting in de spits.

Overige kortingen

Ouderen krijgen bij veel activiteiten ook korting als zij boven een bepaalde leeftijd komen. Zo krijgen ze bij de grote bioscoopketen Pathé altijd een korting, ook bij het boeken van hotels krijgen senioren vaker een korting. Dit geld natuurlijk niet voor alle hotels, maar er zijn er ook veel die het wel doen. De meeste musea bieden ook een seniorenkorting aan. Ook bij pretparken mogen senioren goedkoper naar binnen. Zo kunnen senioren er ook lekker een dagje op uit.

Ga naar Budgettips