Uitjes

Een tijd geleden, namelijk in 1970 werd in Nederland de seniorenkortingen ingevoerd. Dit met het doel om er voor te zorgen dat ook de 65-plussers meer betrokken raken bij de samenleving. Dit doel is vandaag de dag zeker behaald, de senioren zijn namelijk actiever dan ooit tevoren. De seniorenkorting heeft er voor gezorgd dat de 65-plussers op zoek blijven naar verschillende uitjes. Maar is de korting nog steeds van aard of worden de prijzen weer omhoog gebracht voor deze groep? 

Minder korting

We merken dat er de afgelopen jaren veranderingen ontstaan rondom de seniorenkorting. Veel grote organisaties, bedrijven en instanties schroeven de prijzen langzaam omhoog. Hierdoor betalen de 65-plussers steeds meer gelegenheden, dezelfde prijs als ieder ander. Een goed voorbeeld hiervan is De Museumjaarkaart. Na enig onderzoek zijn de musea er achter gekomen dat het grootste gedeelte van de klanten de 65-plussers waren en hebben zij hierdoor de kortingen laten vallen. 

Hieronder hebben wij nog een aantal bestaande kortingen voor jou uitgelicht.

Het openbaar vervoer

De 65-plussers willen steeds meer gebruik maken van het openbaar vervoer, maar komen er dan achter dat het ontzettend duur is in Nederland. Veel vervoerders zijn hiervan op de hoogte en hebben hierdoor een aantal kortingen opgezet.

Wil je vaker reizen met het openbaar vervoer? Neem dan een persoonlijke ov-chipkaart. Als 65-plusser ontvang je direct een korting die geldig is voor de bus, metro en tram van 34%. Daarnaast is het nog mogelijk om een ‘Altijd Korting’ abonnement af te nemen, hierdoor ontvang je nog eens 20% korting op alle reizen. 

Wanneer je een laag inkomen hebt al 65-plusser, kijk dan ook of je in aanmerking komt voor gratis reizen. Je kan in Rotterdam bijvoorbeeld na 09:00 gratis met reizen met de RET. Per gemeente zijn er hier andere voorwaarden voor geldig dus controleer dit!

Cultuur en entertainment

Er zijn veel bioscopen die de seniorenkorting nog steeds hanteren in Nederland, Pathé doet hier ook nog aan mee. 

Wil je een overnachting op een vakantiepark boeken? Dan kan jij door goed te zoeken nog verschillende hotelketens en vakantieparken vinden die de seniorenkorting hanteren. 

Musea is nog steeds interessant voor ieder. Als je regelmatig naar verschillende musea gaat dan is de Museumjaarkaart nog steeds een goedkope optie. Wil je sporadisch gaan dan ontvang je nog bij veel musea de seniorenkorting aan de deur. 

Pretparken zijn leuke uitjes om je dagen te vullen. Steeds minder pretparken bieden de seniorenkorting aan, toch zijn er nog enkele die dit doen. Voordat je op pad gaat, controleer dan even of dat park de korting aanbiedt. 

Ga naar Werk en vrije tijd