Tips voor het organiseren van een gezellige kerst

Een geslaagd kerst leeft voort in ieders geheugen lang nadat het laatste glas wijn is gedronken en de laatste hap van het dessert is gegeten. Maar het gedoe en de frustratie van de planning kan ook een groot feest zijn. Alle details - Wat voor soort feest moet ik geven? Wie moet ik uitnodigen? Hoe moet ik decoreren? - kan zelfs de meest ervaren gastheer of gastvrouw zenuwachtig maken. Wij geven je de beste tips om een gezellig kerstfeest te organiseren.

Een plan maken

Je eerste taak is om te gaan zitten en een checklist te maken van alles wat je kunt bedenken dat moet gebeuren in de aanloop naar de grote avond. 

Versieren 

Wanneer je een groot feest of bijeenkomst organiseert, wil je een opwindende omgeving creëren voor jouw gasten om in te ontspannen. Enkele eenvoudige decoraties kunnen jouw huis in een ‘winter wonderland’ veranderen. 

De kleuren van kerst

Kerstmis draait helemaal om kleur. Gloeiende lichtsnoeren, feestelijke kousen en prachtig ingepakte cadeaus staan centraal. De kleuren die je kiest om te benadrukken in je kerstversieringen, kunnen van invloed zijn op de gevoelens die ze oproepen. Denk na over je doelen -- intens, gezellig en traditioneel, modern en fris, elegant en luxueus -- voordat je een kleurenschema kiest.

Plan de menukaart

Als je collega's of vrienden uitnodigt die je niet zo goed kent, vraag dan of iemand speciale dieetwensen heeft. Er kunnen vegetariërs in de groep zijn, maar we maken ons meer zorgen over voedselallergieën of andere gezondheidsproblemen. Plan de voedselcursussen dienovereenkomstig, zodat niemand zich buitengesloten voelt!

Wat ga je koken?

Het eten is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een kerstbijeenkomst. Mensen wachten het hele jaar op hun traditionele kerst maaltijd. Zorg ervoor dat je de traditionele kerstgerechten aan jouw menu toevoegt en plan hoelang het zal duren om alles te maken.

Na het eten

Het kan saai worden nadat het eten klaar is, dus andere leuke activiteiten op het kerstfeest kun je niet negeren, zoals: een gezellig theekransje. Stel je voor, nippend aan hete kopjes thee in het koude weer, mensen verzamelen zich rond de tafel om te kletsen en samen de geneugten en herinneringen te delen.

Cadeautjes 

Na het eten is het ook het perfecte moment om cadeaus met elkaar uit te wisselen. Probeer een geheime cadeau-uitwisseling te organiseren. Het doel van een geheime cadeau-uitwisseling is om kerstinkopen gemakkelijker te maken en om cadeaus te geven aan degenen die je normaal niet op je kerstlijstje hebt staan.
 

Ga naar Financieel voordeel