Seniorentablet

Een seniorentablet is een ideale oplossing voor senioren. De seniorentablet werkt namelijk enorm makkelijk en alle benodigde systemen staan er al op geïnstalleerd. Door de enorm snelle veranderingen in de technologie is het aan de jongere generaties om de senioren hier ook in mee te nemen. Een seniorentablet is een perfect voorbeeld hiervan!

Gebruik van de seniorentablet

Net zoals er computers en telefoons ontworpen zijn voor senioren, zijn er ook de tablets. Bij een seniorentablet zie je dat de bedieningspanelen duidelijker en groter zijn, een wat beperkter menu en dat de navigatie makkelijker is. Hierdoor is een seniorentablet enorm eenvoudig in gebruik.
Doordat de seniorentablet op eenvoud ontworpen is, is het zelfs voor senioren die nog nooit een ‘smart-apparaat’ bedient hebben makkelijk te leren. Bij ieder merk van de verschillende tablets wordt er een handleiding meegeleverd die haarfijn uitlegt hoe de tablet werkt. Naast de handleiding zijn er vaak ook nog mogelijkheden tot een korte cursus. 

De tablet wordt vaak gebruikt om informatie te vinden, programma’s terug te kijken, spelletjes te spelen met de kleinkinderen of om te videobellen met de kinderen. 

Waarom een seniorentablet?

Er zijn meerdere goede redenen waarom er voor een seniorentablet gekozen moet worden, maar toch willen wij het alvast over enkele hebben:

Geruststellend
Doordat wifi tegenwoordig overal beschikbaar is en dat de tablets van vandaag ook de mogelijkheid hebben om een mobiele kaartje te dragen, is een berichtje dat je bent aangekomen zo gepiept. Het is voor je omgeving bijvoorbeeld fijn om te weten dat jij bent aangekomen op het vakantieadres in Zuid-Frankrijk. 

Groot genoeg
Doordat de tablets ontworpen zijn voor de senioren doelgroep, zijn de knoppen groot genoeg zodat er geen leesbril nodig is. Blijkt het dat er toch een stuk te klein is? Dan heeft iedere tablet de mogelijkheid om eenvoudig in te zoomen zodat het alsnog leesbaar is zonder bril. Kan je het stuk tekst na het inzoomen ook niet lezen? Dan is er nog altijd de functie om de tekst uit te laten spreken.

Digitale foto’s
Wij hoeven natuurlijk niet te vertellen hoe dol senioren zijn op het kijken van foto’s van de kinderen en kleinkinderen. Iedere tablet heeft een verbinding met het internet en zo kan jij bijvoorbeeld meegenieten als de kleinkinderen bij een dierentuin zijn. Ze kunnen jou namelijk direct foto’s toesturen en jij kan vanuit thuis lekker meegenieten.

Ga naar Hulpmiddelen en zelfstandigheid