Overstappen van energieleverancier met een aanbieding

Bent u van plan om over te stappen van energiemaatschappij? Dan zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. Zo maken energieleveranciers gebruik van verschillende aanbiedingen waardoor het aantrekkelijker kan zijn om over te stappen. Meer over deze aanbiedingen en voor welke zaken u op moet passen, leest u in dit artikel!

Waarom overstappen van energieleverancier?

Het kan natuurlijk eng zijn om van energieleverancier te veranderen. u weet nooit of er kleine lettertjes zijn die u niet heeft gezien waardoor u voor onverwachte uitgaven komt te staan. Echter, levert het overstappen vaak grote voordelen op. Zo kan het zijn dat een nieuwe energieleverancier lagere tarieven rekent voor de energie. Ook kan het zijn dat er aantrekkelijke bonussen beschikbaar zijn die u kunnen overhalen om over te stappen. De meest belangrijke reden voor overstappen is dat u geld kunt besparen.

Hoe werkt het overstappen?

Wanneer u overstapt van energieleverancier wordt er, nadat uw aanvraag geaccepteerd is, een bevestiging gestuurd. Nadat het geaccepteerd is heeft u nog een bedenktijd van ongeveer twee weken. Binnen deze tijd heeft u de mogelijkheid om de aanvraag kosteloos te annuleren. Hierna ontvangt u het contact met daarop de startdatum waarop het contract in gaat. Wanneer het start, vraagt de nieuwe leverancier voor de meterstanden. Deze worden doorgegeven aan de oude leverancier waarna deze de eindafrekening kan opstellen.

Vaak hoeft u niet zelf uw energiecontract op te zeggen. Wanneer u gaat overstappen, ontvangt de nieuwe leverancier een bevestiging van het beëindigde contract van uw oude leverancier. Echter, wanneer u gaat verhuizen, moet u wel zelf de beëindiging van uw contract doorgeven. Het kan zijn dat u dan een opzegboete moet betalen wanneer u dit contract niet meeneemt naar uw nieuwe woning.

Waarvoor moet u oppassen bij het afsluiten van een energiecontract?

Wanneer u een energiecontract afsluit, staat er vermeld voor hoeveel jaar het contract geldig is. Wanneer u vroegtijdig uw contract wil beëindigen, is het mogelijk om het op te zeggen. Echter, is het mogelijk dat u een boet moet betalen. De zogenoemde opzegboete, is van toepassing wanneer u het energiecontract niet heeft volmaakt omdat u het contract eerder beëindigd dan eigenlijk afgesproken is.

Daarnaast kan het zijn dat mensen energiecontracten komen aanbieden langs de deur. Omdat u niet direct weet hoe uw kosten er uit zien, is het moeilijk om rationeel het gesprek in te gaan. Oudere mensen zijn een prooi voor deurverkopers van energie contracten. Dit komt voornamelijk doordat er gebruik wordt gemaakt van listige babbeltrucs.

De aanbiedingen van energieleveranciers

Er zijn veel verschillende aanbiedingen die tegenwoordig worden aangereikt door energieleveranciers. Zo heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van een welkomstbonus of kunt u gebruik maken van oplopende aanbiedingen. Deze aanbiedingen verhogen naarmate u langer klant bent. Deze energieaanbiedingen kunt u bijvoorbeeld vergelijken op EnergieAanbieding.nl.

Conclusie

U bent er achter gekomen dat er verschillende punten zijn waarvoor u op moet letten tijdens het overstappen van energieleverancier. Echter, kan overstappen erg veel financiële voordelen voor u opleveren. Ontdek welke aanbiedingen het beste bij u passen en welke energietarieven het laagst zijn. Zorg dat u goed geïnformeerd bent over uw huidige energietarieven en ontdek of u voordeliger uit kunt zijn!

Ga naar Financieel voordeel