Kenmerken van Greenloans

Het verduurzamen van het huis is voor vele mensen een belangrijk aspect geworden. Ken jij het fenomeen waarbij twee mensen op de telefoon hun energie level aan elkaar laten zien waarbij ze beide zeggen: “Kijk dit hebben mijn panelen deze maand opgeleverd”. Het enige nadeel is dat het verduurzamen van het huis geld kost en in sommige gevallen kan er subsidie aangevraagd worden, maar dat is tegenwoordig ook steeds lastiger. Er is een oplossing die jou hiermee kan helpen, namelijk Greenloans!

Wat is Greenloans

Aan de hand van Greenloans is het mogelijk om een lening aan te vragen die bedoeld is voor het plaatsen van zonnepanelen, warmtepomp of isolatie, die toegepast wordt op jouw eigen huis. De lening wordt in dit geval alleen uitgekeerd aan een groene investering. Het hele proces draait om het groen en wordt in andere gevallen ook wel het groene geld genoemd en dit is ook een vereiste om het geld groen te houden. Als de lening is afgesloten zal er een maandelijks bedrag terugbetaald worden waar een rente over verrekend wordt. Doordat jij nu ook een maandelijkse besparing hebt op de energierekening, is het makkelijker om de maandelijkse aflossing te betalen. 

Bij het aanvragen van een offerte omtrent de lening van Greenloans ontvang je binnen 24 uur (bij werkdagen) een reactie met een aanbod op het geen wat jij hebt ingediend. Dit kunnen dus verschillende aspecten van groene investeringen zijn. Mocht jij niet zeker zijn of jouw systeem in aanmerking komt, is het altijd handig om dit van te voren op te zoeken. Het gebruik kunnen maken van een lening is in dit geval relatief gunstig. 

Voorwaarden 

Er kan eenvoudig aanvraag gedaan worden via het online platform. Als jij op Greenloans klikt dan kun jij vaak een gratis aanvraag doen door een formulier in te vullen. Als de lening aangevraagd wordt, zal er gekeken worden naar jouw financiële situatie. Door gebruik te maken van de VFN Gedragscode wordt er gekeken naar de inkomsten en uitgave. Daarnaast zijn er meer verschillende basispunten waaraan moet voldoen om in aanmerking te komen. Dit zijn onder andere de volgende punten:

  • Leeftijd tussen de 21 en 70 jaar;
  • In bezit van een koopwoning;
  • Hebt een geldig salaris (inkomen);
  • Aankoopbewijs van de investering (laten zien dat het een groene investering is);
  • Woont in Nederland, met een geldige verblijfsvergunning, een geldige legitimatie en een Nederlandse rekening;
  • Bevind niet in de schuldregeling en hebt geen negatieve BKR-registratie (BKR is het bureau van krediet registraties);
  • Het is niet mogelijk om zzp'er of zelfstandige ondernemen (hier kunnen uitzonderingen inzitten).

Werking en de kosten

Als jij voldoet aan de bovenstaande voorwaarde, dan zul je op een adviesgesprek komen. Hierin worden afspraken gemaakt omtrent het geldbedrag. Dit is een bedrag tussen de €2.500 en €50.000. Dit is nogal afhankelijk de energiebesparende maatregelen. Als tweede wordt er gekeken naar de looptijd van de lening, die wordt afgestemd met de duurzame doelen. De looptijd is van 5 tot 15 jaar. Uiteindelijk zal er een vast maandelijks bedrag afgesproken worden wat maandelijks van de rekening wordt gehaald. 

Het voordeel van een Greenloans is het bieden van een oplossing, wanneer jij niet beschikt over de benodigde investeringsgeld. Met de lening willen ze ervoor zorgen dat iedereen in aanmerking komt om duurzame aspecten toe te voegen aan het huis. Er zal dan samen een lening, maandelijks bedrag en looptijd afgesproken die past bij jouw financieel plaatje. Uiteindelijk is het belangrijk dat iedereen een steentje bijdraagt aan het groen maken van huizen en dat iedereen groene energie opwekt. 


 

Ga naar Financieel voordeel