Het euroteken typen met uw toetsenbord

Heeft u ooit moeite gehad met het vinden van het Euroteken (€) op uw toetsenbord? Of het nu voor financiële rapporten of alledaagse boodschappenlijsten is, het euroteken is een essentieel symbool dat we van tijd tot tijd nodig hebben. In dit artikel leert u hoe u het euroteken op uw toetsenbord kunt vinden en gebruiken, of u nu een Windows, Mac, of zelfs een mobiel apparaat gebruikt. Of u nu zoekt naar "euroteken toetsenbord" of "euro teken toetsenbord", deze gids is precies wat u nodig hebt!

Euroteken Typen op een Windows Toetsenbord

Op een Windows-pc zijn er meestal twee manieren om een Euroteken te typen:

 1. Methode één: Houd tegelijkertijd de 'Alt'-toets, de 'Ctrl'-toets en de '5'-toets op uw toetsenbord ingedrukt. Het euroteken zou dan moeten verschijnen.
 2. Methode twee: Voor toetsenborden met een 'AltGr'-toets, houd gewoon deze toets en de '5'-toets gelijktijdig ingedrukt.

Let op: Sommige Windows-computers laten de gebruiker ook het euroteken typen door de karakters '(e)' in te typen. Deze methode functioneert echter niet op alle Windows-systemen.

Het Euroteken Toetsenbord voor Mac (Euroteken MacBook)

Apple-gebruikers hebben het misschien gemerkt dat hun MacBook toetsenbord er iets anders uitziet dan de standaard windows-toetsenborden. Maar wees gerust, het euroteken is net zo gemakkelijk te typen! Hier zijn de stappen:

 1. Methode één: Druk tegelijkertijd op de 'Alt'-toets en de '2'-toets op het toetsenbord. Dit zou het euroteken moeten opleveren.
 2. Methode twee: Voor sommige toetsenborden staat 'Option' in plaats van 'Alt'. In dit geval, druk gewoon gelijktijdig op de 'Option'-toets en de '2'-toets.

Nadat het euroteken is getypt kunt u de toetsen loslaten.

Euroteken Invoegen in Word

Het gebruik van Word biedt een alternatieve manier om het euroteken in te voegen, vooral als het typen van het euroteken te ingewikkeld of onhandig lijkt. Volg deze stappen om het euroteken aan uw Word-document toe te voegen:

 1. Open een document in Word.
 2. Klik op de plek waar u het euroteken wilt invoegen.
 3. Klik op het tabblad 'Invoegen'.
 4. Klik rechtsonder in het 'Symbolen'-vak op 'Symbool'.
 5. Klik op het euroteken.

Als u het euroteken niet direct kunt zien, klik dan op 'Meer symbolen > het euroteken > Invoegen'. Het euroteken moet nu in uw tekst verschijnen.

Euroteken Invoegen in Excel

Voor degenen die met financiële gegevens werken, is het mogelijk dat u het euroteken meer in Excel dan in Word nodig hebt. Gelukkig maakt Excel het gemakkelijk voor u om het euroteken voor elk getal in uw spreadsheet toe te voegen. Dit zijn de stappen:

 1. Open uw Excel-bestand.
 2. Selecteer de cellen waarvoor een euroteken voor het getal moet komen.
 3. Klik op het tabblad 'Start'.
 4. Klik in de 'Getal'-groep op het pijltje naast het pictogram van een geldbriefje met munten.
 5. Klik op 'Euro'.

Het euroteken zal nu voor de geselecteerde getallen in uw spreadsheet verschijnen.

Euroteken Op mobiele apparaten

Het gebruik van mobiele apparaten voor tekstbewerking is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Het is daarom ook belangrijk om te leren hoe u het euroteken kunt typen op uw Android-apparaat, iPhone, of iPad.

iPhone en iPad:

 1. Tik linksonder op het toetsenbord op de toets met (onder andere) de cijfers '123'.
 2. Tik op het euroteken.

Android-apparaat:

 1. Tik op het toetsenbord op de 'Symbool'-toets.
 2. Tik vervolgens op het euroteken.

De locatie van de 'Symbool'-toets kan variëren, afhankelijk van de Android-apparaatversie en het merk. Het kan bijvoorbeeld worden weergegeven als 'Sym', '123', een vraagteken met '123', of een uitroepteken, apenstaartje, hekje, en nog veel meer.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen beter te begrijpen hoe u het euroteken op uw toetsenbord kunt vinden en gebruiken, ongeacht het apparaat dat u gebruikt. Onthoud dat regelmatig oefenen u zal helpen om efficiënter te typen. Succes!

Ga naar Hulpmiddelen en zelfstandigheid