Geld & wonen

Je geldzaken op orde krijgen en vooral het op orde houden is belangrijk op elk moment in je leven. Met een overzichtelijke administratie weet jij precies hoe hoog jouw inkomsten en uitgaven zijn, maar ook waar je geld vandaan komt en waar het naartoe gaat. Zo ben je voorbereid op onverwachte noodzakelijke uitgaven. Omdat het niet altijd even makkelijk is om je geldzaken op orde te krijgen geven wij je een paar tips;

  • Zorg voor een overzichtelijke administratie
    Maak bijvoorbeeld gebruik van een huishoudboekje. Hiermee heb jij al je inkomsten en uitgaven overzichtelijk op één plaats.
  • Werk je administratie regelmatig bij
    Denk niet “dat komt later wel”. Door regelmatig je administratie bij te werken weet je zeker dat je niks vergeet en dat je niet ineens met een berg werk zit.
  • Maak een overzicht van maandelijkse inkomsten en uitgaven 
    Merk je dat je uitgaven hoger zijn dan je inkomsten? Zoek dan een oplossing. Ook als je geen grote buffer overhoudt aan het eind van de maand kan het verstandig zijn wat aanpassingen te maken en te sparen voor onverwachte uitgaven. 
  • Leg belangrijke post apart
    Zorg voor een speciale plek voor je belangrijke post. Verzamel dit bijvoorbeeld in een klapper of box zodat je zeker weet dat je alle belangrijke post op een plek hebt en niks kwijt raakt.
  • Betaal rekeningen op tijd
    Zo voorkom je dat je boetes moet betalen en extra geld kwijt bent.
  • Schrijf op wanneer bepaalde verzekeringen, abonnementen en contracten aflopen.
    Je hebt waarschijnlijk meer verzekeringen, abonnementen en contracten lopen dan waar je je bewust van bent. Het is dan ook verstandig op te schrijven welke dit zijn en wanneer de aflopen. Zo voorkom je eenvoudig onnodige problemen.

Je woonsituatie is een van de belangrijkste aspecten in je leven en waarschijnlijk ook een van je grotere kostenposten. Heb je een hypotheek? Dan is het belangrijk om regelmatig te checken hoe het ervoor staat. De waarde van je huis maar ook de hypotheekrenten kunnen immers veranderen. Wil je je huis verkopen, en verhuizen naar een seniorenwoning, een verzorgingshuis of een seniorencomplex? Ook dan is het verstandig de waarde van je huis, je restschuld of overwaarde te controleren. Wil je meer weten over het verkopen van je huis? Kijk dan even onder het kopje “huis verkopen?”.
 

NOTFOUND

Ga naar Financieel voordeel