Eten en Drinken

Het is altijd leuk om even buiten de deur wat te gaan eten, maar dit kost tegenwoordig al snel veel geld. Zijn er mogelijkheden om lekker voordelig te gaan uit eten of zijn er speciale regelingen waarvan senioren gebruik kunnen maken? Hieronder lees je verschillende tips die ervoor kunnen zorgen dat zelfs een 3-gangen diner gerealiseerd kan worden met een laag budget! 

Voordelig uit eten

Sommige organisaties houden inderdaad rekening met de senioren en hebben zelfs kleinere porties ter beschikking gesteld die, over het algemeen, beter aansluiten bij de senioren. Van der Valk is een voorbeeld hiervan, je hebt namelijk daar de keuze om een senioren-menu te bekijken. Daarnaast zijn er nog verschillende sites die je kunt benaderen die voor jou hebben uitgezocht waar je lekker goedkoop kunt uit eten. Een voorbeeld is de website: www.etenvooreentientje.nl. Op deze website vind je in sommige gevallen zelfs restaurants waar je kunt genieten van een 3-gangen diner voor slechts één tientje! Maar over het algemeen kijkt de website of er een hoofdgerecht besteld kan worden voor dat bedrag (er wordt niet gekeken naar het drinken dat jij er bij besteld).

Buurtrestaurants

Nu zijn er ook andere organisaties die het anders aanpakken, een voorbeeld hiervan is het buurtrestaurant Resto VanHarte. Resto VanHarte zit verspreid over meer dan 40 wijken in heel Nederland en werkt alleen maar met vrijwilligers. Onder de begeleiding van echte koks worden er verse gerechten gekookt waar je gezamenlijk van kunt genieten in een grote buurtruimte zoals een buurthuis of een school. Net zoals vroeger, eet jij wat de pot schaft. Resto VanHarte kookt dan twee keer in de week en per gerecht wordt er een bedrag van €7 gevraagd. Kan jij aantonen dat dit bedrag te veel is voor je? Dan kan dit bedrag verlaagt worden naar €4. 

Daarnaast hebben wij nog een tip wanneer je gebruik maakt van bijvoorbeeld een rollator. Wil je graag weten of het restaurant waar je naar toe wilt, rolstoelvriendelijk is? Maak dan gebruik van een app zoals ‘Wheelmap’, deze toont aan of het restaurant rolstoelvriendelijk is of niet. 

Ga naar Financieel voordeel