Energie besparen

Het is altijd welkom om te besparen op energie. Dit is een van de vaste lasten die vooral senioren veel hebben. Met een aantal handige tips kan hier goed op bespaard worden. Dan houdt u wat geld over voor andere dingen. In dit artikel vindt u goede manieren om de kosten van uw energierekening zo laag mogelijk te houden.

Energieverbruik

Ga bewust om met uw energieverbruik. Veel senioren laten dit nog weleens schieten, maar door dit goed te doen, kunt u al redelijk wat geld besparen. Bepaalde dingen die u kunt doen zijn bijvoorbeeld uw verwarming elke keer net 1 graden minder zetten dan u normaal doet. Dit merkt u waarschijnlijk toch niet, maar zo worden de kosten wel gereduceerd. Daarbij is het ook nog eens goed voor het milieu. Douche niet te lang. Dit zorgt ervoor dat uw kosten op gaan lopen. Door alleen al 1 minuut minder lang te douchen, kunt u al boven de €100,- per jaar besparen. Schaf een droogrek aan, dit is niet alleen beter voor uw kleren, maar scheelt ook veel voor uw energieverbruik. Heeft u hier geen plaats voor in uw huis dan kunt u in de zomer de gewassen kleren ook in de zon laten drogen. Ten slotte is het belangrijk om altijd stekkers die niet worden gebruikt uit het stopcontact te halen.

Maatregelen

Als u uw energieverbruik nog meer wilt reduceren, dan kunnen er een aantal maatregelen worden genomen om energie verbruik in te perken. Zo kunt u namelijk tot aanschaf van zonnepanelen gaan. Uw huis isoleren zorgt er ook voor dat uw kosten omlaag zullen gaan. Daarbij krijgt u van de overheid subsidie als u 2 of meer isolatiemaatregelen treft.

Overstappen

Wat veel senioren niet weten is dat het overstappen van energieleverancier u veel voordeel kunt opleveren. Als u aan het einde van een jaar niet overstapt, wordt uw contract verlengt en dit zorgt ervoor dat u vaak te veel betaalt. Vergelijk elk jaar energiemaatschappijen en stap vaker over. Dit kan veel korting opleveren en soms wel boven de €300,- per jaar. Daarnaast is overstappen zo gebeurd, het kost enkel een paar minuten tijd.

Ga naar Budgettips