Doorlopende reisverzekering

Ga je graag op vakantie en houd je ervan om weekendjes weg te gaan? Dan kan het handig zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een doorlopende reisverzekering verzekert je voor onverwachte kosten tijdens een vakantie of wanneer je je tijdelijk in het buitenland bevindt. Denk aan bagage die kwijtraakt of gestolen wordt, medische kosten of bijvoorbeeld vervangend vervoer. Een doorlopende reisverzekering biedt u uitkomst in een groot aantal vervelende situaties.

Over de doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering verzekert je het hele jaar door voor een onbeperkt aantal reizen. Hoewel de kans op ongevallen en schade in het buitenland niet erg groot is, kunnen de gevolgen van wanneer je iets overkomt daarentegen wel zeer groot zijn. In dit geval kan de doorlopende reisverzekering de uitkomst bieden. Met de doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd tijdens al je vakanties, hoe groot of klein deze ook mogen zijn. De doorlopende reisverzekering biedt een standaarddekking voor bepaalde gevallen en kan worden uitgebreid met aanvullende dekkingen zodat de reisverzekering precies aansluit bij wat jij belangrijk vindt tijdens je vakantie.

Doorlopende reisverzekering afsluiten

Wanneer je meerdere keren per jaar reist is het handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Door je doorlopend te verzekeren ben je het hele jaar door verzekerd tegen onverwachte kosten en schade tijdens uw vakanties of weekendjes weg. Het is bovendien in de meeste gevallen voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten wanneer je meerdere malen per jaar op vakantie gaat dan een kortlopende reisverzekering. Op deze manier hoef je namelijk niet iedere keer opnieuw een reisverzekering af te sluiten en betaal je in 1 keer voor het afsluiten van de verzekering. Onthoud wel dat de doorlopende reisverzekering geldt voor een beperkt aantal aaneengesloten vakantiedagen. Vaak ligt dit maximum tussen de 60 en 90 dagen. Ga je langer dan deze periode op vakantie? Dan ben je niet meer verzekerd en is het handig om voor een aanvullende dekking te kiezen die de maximale reisduur verlengt. Een voorbeeld van zo’n aanvullende dekking is een globetrotter reisverzekering.
Het afsluiten van een doorlopende reisverzekering is het hele jaar door mogelijk. Wel is het in de meeste gevallen zo dat je een doorlopende reisverzekering afsluit voor minstens een jaar en dat je de verzekering pas kunt opzeggen nadat dit jaar voorbij is. Wanneer je je doorlopende reisverzekering wil opzeggen moet je dit voor de contractvervaldatum aan je verzekeraar doorgeven. Als je dit later dan de contractvervaldatum doet, geldt er een opzegtermijn van een maand. 

Dekking doorlopende reisverzekering

De basisdekking van de doorlopende reisverzekering verschilt per reisverzekeraar. Om deze reden is het belangrijk om altijd goed de polisvoorwaarden van de verzekering na te kijken. In de meeste gevallen omvat de doorlopende reisverzekering de volgende onderdelen voor standaarddekking:
    • Beschadiging aan de accommodatie
    • Verlies of beschadiging van bagage
    • Kosten bij ongevallen
    • Persoonlijke hulpverlening vanuit de alarmcentrale met Nederlandse medewerkers
    • Extra reiskosten en telefoonkosten als gevolg van onverwachte ziekte of ongeval

Naast het basispakket heb je de mogelijk om de doorlopende reisverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Hierdoor kan je zelf bepalen welke zaken voor jou van belang zijn. De meest voorkomende aanvullende dekkingen zijn:
    • Wintersportdekking
    • Ongevallendekking
    • Werelddekking
    • Rechtsbijstand dekking
    • Pechhulpdekking

Doorlopende annuleringsverzekering

Naast aanvullende dekkingen, is het ook mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten bij de doorlopende reisverzekering. Met een annuleringsverzekering ben je verzekerd voor eventueel financieel verlies wanneer een vakantie door onverwachte omstandigheden niet door kan gaan of tussentijds afgebroken moet worden. Ook bij de annuleringsverzekering heb je de mogelijkheid om te kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wanneer er wordt gekozen voor een doorlopende reisverzekering wordt er in de meeste gevallen ook voor een doorlopende annuleringsverzekering gekozen.

Waarom een doorlopende reisverzekering afsluiten: de voordelen en nadelen

Het afsluiten van een doorlopende reisverzekering kent een heleboel voordelen, maar ook enkele nadelen. Deze kunt u hieronder terugvinden.

Voordelen:
    • Voor een onbepaald aantal reizen per jaar geldig
    • Tussentijds de mogelijkheid om aan te passen
    • Niet voor iedere reis apart een reisverzekering afsluiten
    • Gemakkelijk uit te breiden met aanvullende dekkingen

Nadelen:
    • Enkel voordelig wanneer je meer dan 3 weken per jaar op vakantie gaat
    • Geldt voor een beperkt aantal aaneengesloten dagen per reis
    • Niet geschikt voor studie, werk of stage in het buitenland

Ga naar Budgettips