Besparen op inbraakbeveiliging

Het beveiligen van een woning kan behoorlijk wat geld kosten. Het aanleggen van alarmsystemen of camera’s is immers niet goedkoop. Toch hoeft het beveiligen van je woning tegen een inbraak lang niet altijd veel geld te kosten. Het is immers geen noodzaak om camera’s of dure alarmsystemen aan te laten leggen. Er zijn genoeg andere methodes die goed beveiligen en daarnaast ook nog eens een stuk minder geld kosten.

Goedkope sloten

Voor het beveiligen van een woning maken mensen hoofdzakelijk gebruik van sloten. De ontwikkeling van sloten heeft de laatste jaren niet stilgestaan, waardoor er heel wat sloten zijn die niet meer voldoen aan de veiligheidseisen van vandaag de dag. Dergelijke sloten zijn makkelijk te forceren door inbrekers en hebben geen hoge veiligheid. Zijn de sloten in uw deuren behoorlijk oud? Dan wordt het mogelijk tijd om deze te vervangen. Dit kunt u doen door dure sloten te laten plaatsen door een slotenmaker, maar u kunt ook zelf sloten kopen bij bijvoorbeeld een bouwmarkt. Deze sloten beveiligen weliswaar niet zo goed als de sloten van een slotenmaker, maar het kost u wel een stuk minder geld. Bovendien bent u geen kosten kwijt aan de slotenmaker.

Slotenmaker langs laten komen

Om er zeker van te zijn dat je niet onnodig veel geld uitgeeft aan nieuwe sloten, kun je als eerste een inspectie uit laten voeren door een slotenmaker. Hij kan je precies vertellen wat er van het huidige hang- en sluitwerk vervangen moet worden. Mogelijk voldoet een aantal sloten dus nog wel aan de eisen en is het nog niet noodzakelijk deze te vervangen. Vervolgens kun je de betreffende sloten laten vervangen door de slotenmaker, maar je kunt ook zelf de betreffende sloten gaan vervangen.

Inbraakbeveiliging

Naast het besparen op de aanschaf van dure sloten, zijn er nog tal van andere manieren waardoor u uw woning voor weinig geld kunt beveiligen tegen inbrekers. Zo kun je bijvoorbeeld een anti-inbraakstrip plaatsen om het inbrekers lastiger te maken je woning binnen te dringen. Wil je weten wat u nog meer kunt doen om je huis op een goedkope manier kunt beveiligen? Hier vindt je meer informatie over inbraakpreventie en manieren om je woning voor weinig geld toch goed te beveiligen tegen inbrekers.

Ga naar Financieel voordeel