Werken en studeren 

Heb jij altijd al een interesse gehad in bijvoorbeeld geschiedenis of vreemde talen en nooit de kans gehad om hier over te studeren? Er zijn nog talloze verschillende mogelijkheden om terug de schoolbanken in te gaan en te beginnen aan de gewenste opleiding. Ook zijn er enorm veel mogelijkheden om te werken als senioren, hieronder lees je er meer over!

Studeren

Wil jij nog studeren op oudere leeftijd maar heb je moeite met het schrijven en/of lezen maar wil je je toch omscholen? Dan is het Nederlandse Volwassenenonderwijs een perfecte organisatie voor jou. Je dient natuurlijk wel rekening te houden met de duur van een opleiding en dit kan enorm verschillen:

  • Wil jij je omscholen in het middelbaar beroepsonderwijs? Dan duurt opleiding tussen de 1 en de 4 jaar.
  • Wil jij je omscholen in het hoger beroepsonderwijs? Dan duurt een bachelor tussen de 3 tot 4 jaar en een master van 1 tot 2 jaar.
  • Wil jij je omscholen in het wetenschappelijk onderwijs? Dan duurt een opleiding vaak 5 tot 6 jaar.

Je kan bij je eigen gemeente vragen wat de mogelijkheden zijn in de buurt en welke opleidingen er daar aangeboden worden! Wil jij je aanmelden voor het Nederlandse Volwassenenonderwijs? Dan zijn er enkele regels en voorwaarden:

  • Er kan een combinatie van cursussen en zelfstudie gehanteerd worden;
  • Studieverplichting bestaat niet;
  • Er is geen vooropleiding vereist;
  • De minimale leeftijd is 50 jaar.

Werken

Heb jij de AOW-gerechtige leeftijd bereikt maar wil je toch nog (blijven) werken? Dan is dit zeker mogelijk! Er zijn zelfs volledige organisaties gericht op het vinden van banen voor 65-plussers, een voorbeeld van een 65-plusser uitzendbureau is ‘65plus.nl’. Wij raden het ten alle tijden aan om je aan te melden bij een gespecialiseerde organisatie die zich richt op het vinden van een baan voor de 65-plussers. Zij kennen deze branche en hebben hierdoor een passend antwoord op al jou vragen!

Ga naar Gezondheid en welzijn