Ouderenbond

Voor alle senioren zijn er bonden die je met vele dagelijkse bezigheden kunnen helpen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het organiseren van verschillende leuke uitjes en/of ontmoetingen, helpen bij je belastingaangifte en zo zijn er nog talloze andere voorbeelden.

Verschillende ouderenbonden

Er zijn veel lokale ouderenbonden verdeeld over de verschillende gemeentes, maar zo zijn er ook landelijke ouderenbonden en zelfs één algemene bond, namelijk de ANBO. De andere landelijke ouderenbonden zijn de PCOB, dit is een ouderenbond met een christelijk gedachtegoed. De Unie KBO, dit is een ouderenbond met een katholieke gedachtegoed en als laatst heb je nog de NOOM. Deze ouderenbond staat voor de belangen van de allochtonen senioren.

ANBO

De lidmaatschap van de ANBO bedraagt een kleine €40 per jaar, waarvoor de ouderen enorm veel diensten terug kunnen verwachten. Zo helpen zij de senioren met een belastingservice, Raad & Daad in vier verschillende vormen, is er een hulpfonds woningaanpassing, het plaatsen van gratis mini-advertenties en nog enkele lokale diensten.

NOOM

NOOM staat voor het Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten. Naast dat NOOM als doel heeft om belangenbehartiging op landelijk niveau te creëren, werken zij ook nog aan de verzorging (welzijn) van de senioren allochtonen. 

PCOB

PCOB is een bond dat staat voor een samenleving waar iedereen aan mee kan doen en hierdoor niet specifiek gericht op de ouderen. Voor slechts €36 per jaar ben je lid van PCOB en kan je gebruik maken van een vrijwillige ouderenadviseur, HUBA (belastingservice), dialoogbijeenkomsten en verschillende lokale diensten

Unie KBO

Unie KBO is de grootste seniorenorganisatie, met maar liefst 190.000 leden, van Nederland. Zij staan achter het opkomen voor de belangen van de ouderen. Voor €25 per jaar ben je lid van Unie KBO waar je gebruik kan maken van gratis advies, een belastingservice, KBO-Tablet, vrijwillige ouderenadviseur en nog verschillende lokale diensten.