Financieel voordeel, informatie en tips voor Ouderen door Ouderen
Nieuwsbrief augustus 2011

iPad nog makkelijker met instructieboek voor senioren

De iPad is klein, plat maar vooral supersnel. Uw vinger werkt als muis en het toetsenbord verschijnt op het scherm wanneer het nodig is. Zonder een momentje wachten zijn alle programma's en functies beschikbaar. Alles wat op uw "gewone" computer werkt doet de iPad ook. Mailen, foto's bewerken en bekijken, internetten, agenda bijhouden, brieven schrijven etc. Nieuw zijn de " apps" uit de iTunes Store van Apple. Handige programma' s die speciaal voor de iPAd zijn gemaakt. Gratis of tegen een gering bedrag te downloaden. De iPad is zeer gebruiksvriendelijk. Toch is het even wennen omdat veel net even anders werkt. Wie daar hulp bij wil hebben koopt het boek "iPad voor Senioren". Hierin wordt stap-voor-stap met afbeeldingen duidelijk gemaakt hoe het werkt. Makkelijker kan het niet. En wie een boek wil lezen op de iPad kan bij Bol.com uit meer dan 8000 digitale boeken kiezen. Binnen een paar minuten gedownload zodat u direct kunt lezen. Het lezen went heel snel en u neemt een stapel boeken mee op vakantie zonder extra gewicht en ruimte! Meer iPad.

Het is weer komkommertijd, dus aan de soep

Komkommers zijn nog steeds spotgoedkoop. Tijd voor komkommersoep. Uw redacteur heeft een beproefd recept dat veel waardering oogst. Het recept is te openen in Excel of Open Office. Het leest in de juiste werkvolgorde, is tevens boodschappenlijst en kan met een muisklik worden aangepast aan het benodigd aantal personen. Zie recepten op uw PC. Eet smakelijk.

Noorwegen is het ideale vakantieland voor ouderen

Bij natuurliefhebbers staat een vakantie in Noorwegen al jaren op het favorietenlijstje. Geen wonder, want in dit uitgestrekte land (met een lengte van wel 1750 kilometer!) wonen slechts 5 miljoen mensen. De natuur heeft hier dus alle ruimte: eindeloze bossen, grillige gebergtes en imponerende fjorden. Heeft u er al eens aan gedacht om tijdens uw vakantie in Noorwegen het pittoreske mijnwerkersstadje Røros te bezoeken, of het nationaal park Fulufjället met 's werelds oudste boom? Past u wel op voor trollen, want deze legendarische wezentjes schijnen door heel Noorwegen te wonen en gaan zelf niet op vakantie!
Ontdek Noorwegen via kleinschalige excursiereizen. Geheel verzorgd en alles inclusief. Er wordt rekening gehouden met de leeftijd van de deelnemers. Basis is het Kjølen Hotell in Trysil. Zie Noorwegen.

Neem uw notebook mee op vakantie en ga Skypen

Met Skype kunt u gratis bellen en kunt u elkaar zien. U heeft een computer nodig met internetverbinding. Daarnaast dient u het programma Skype gratis te installeren. Hoe dat precies moet wordt stap voor stap uitgelegd door " Iedereen kan internetten" . Spreek met het thuisfront af dat u de mobiele telefoon 2x laat overgaan, zodat zij ook Skype kunnen opstarten.
Naast Skype zijn er ook andere programma's die hetzelfde kunnen. Meer weten.
Skype werkt ook op een smartphone (telefoon met internetverbinding). Let op dat u hoge kosten maakt als u in het buitenland met zo'n telefoon op internet/Skype gaat. Schakel dan over op WiFi en log lokaal in.