Financieel voordeel, informatie en tips voor Ouderen door Ouderen
Nieuwsbrief mei 2011

Fietsknooppunten in de knoop

U kent ze wel de rode 6 hoekige ANWB borden met fietsroutes. Makkelijk en zonder kaart te rijden. Ze worden vervangen door niets zeggende borden met nummers, de zogenaamde fietsknooppunten. Bedacht achter de computer (vroeger zeiden we: tekentafel!). Op elk knooppunt is wel een overzichtskaart, maar u moet de nummers die u moet rijden naar het volgend knooppunt wel goed onthouden. Er zijn zelfs speciale kaarten met de knooppunten en nummers en kaartjes om de nummers te noteren en weg te strepen. Vooraf de route plannen via één van de sites en uitprinten is aan te bevelen. Zie de mogelijkheden.

Geneesmidddelen nu via internet bestellen

Tot kort geleden konden via de internetapotheek alleen geneesmiddelen voor chronische medicatie worden besteld. Nu is dat ook mogelijk voor alle andere medicijnen die u op recept krijgt voorgeschreven. Wel eenmalig registreren. U stuurt uw recept per post op en binnen een paar dagen ontvangt u uw medicijnen per post thuis. De apotheek controleert de recepten en adviseert u zoal een "gewone" apotheek zou doen. Nooit meer in de rij staan en vervolgens later weer terug moeten komen. Snel een medicijn nodig dan moet u toch naar uw vertrouwde apotheek. Meer over internetapotheek.

Nieuwe webwinkels voor senioren

Wij vonden een aantal nieuwe webwinkels. 55PlusCenter levert producten die het welzijn van senioren en slechthorenden verhogen. U vindt er aangepaste (mobiele) telefoons, gehoorversterkers, wekkers, gehoorbatterijen etc.
ScootmobielEasy levert een veelheid aan accessoires voor scootmobiel, rolstoel en rollator gebruikers. Denk aan regenkleding, koudebescherming, tassen etc.
Meer informatie via Zorg & Hulpmiddelen.