Financieel voordeel, informatie en tips voor Ouderen door Ouderen
Nieuwsbrief juli 2010

Minder betalen voor stroom en gas

Voordeel voor Ouderen vond een Nederlandse leverancier van Stroom en Gas die niet mee doet aan de actiegekte. Anode besteedt deze gelden liever aan lagere prijzen en méér persoonlijke service. In de Consumentenbond van dit voorjaar komen zij als één van de goedkoopste leveranciers naar voren. Via Voordeel voor Ouderen kunt u door middel van een proefberekening zien wat u kunt besparen en direct een contract afsluiten. Voor vragen en hulp belt u de klantenservice.

Zelfstandig wonen in Woongroep of met Zorg

Er komt een moment dat u niet langer zelfstandig wilt of kunt blijven wonen. Maar u bent (nog) niet toe aan een verzorgings- of verpleeghuis. Zo’n situatie kan ontstaan als u zich eenzaam voelt. Vaak na het wegvallen van uw partner. Het kan ook zijn dat u zorg nodig heeft of weet dat u dat in de nabije toekomst wilt krijgen. Er zijn dan meer mogelijkheden dan u wellicht weet. Zo zijn er speciale vaak kleinschalige woongroepen voor ouderen waar u weer contact krijgt met anderen. Heeft u zorg nodig kijk dan naar de mogelijkheden van Zelfstandig Wonen met Zorg. Meer info over Zelfstandig Wonen.

Uw Administratie professioneel verzorgd

Ziet u geen weg (meer) in uw postbehandeling, betalingen, ziektekostendeclaraties, belastingaangifte, formulierenstroom en dergelijke? Besteedt dat dan uit aan een professionele partij. Van Asselt Accountants en Belastingadviseurs bijvoorbeeld hebben speciaal voor ouderen deze dienstverlening met veel extra mogelijkheden opgezet.
Kunt u het nog zelf maar wilt u de chaos en achterstand wegwerken dan kunt u terecht bij vrijwilligers van het Landelijk Steunpunt Thuisadministratie. Als zij de boel op orde hebben geven ze u adviezen waarna u de administratie verder weer zelf kunt doen. Lees meer over Thuisadministratie.