Ouderen hebben tekort aan vitaminen en mineralen

Vitaminen, mineralen, vetzuren, enzymen en dgl. zijn (orthomoleculaire) voedingssupplementen. Zij kunnen mits juist gekozen en gedoseerd ziektes voorkomen, uitstellen of beperken. Met onze normale voeding zouden we voldoende van deze stoffen tot ons krijgen. Dat is helaas niet zo. We eten ongezond, te weinig vers en niet gevarieerd genoeg. Roken en/of drinken te veel. En als we ons al aan de richtlijnen houden dan blijkt dat er in onze (verse) producten minder vitaminen en mineralen zitten dan werd aangenomen. Kortom we krijgen te weinig vitaminen en mineralen binnen. U kunt dit verhelpen door dagelijks een goede multivitamine in te nemen gebaseerd op de ADH (Algemene Dagelijkse Hoeveelheid). Eventueel kunt u deze aanvullen met extra vitamine D tegen botontkalking. Let op de ADH verschilt per leeftijd. Ouderen hebben meer aanvulling nodig. Uw apotheek, drogist of reformhuis kan u adviseren.

Voedingssupplementen en vitaminen tot 25% korting

Deze inkoopvereniging levert alle bekende merken, ook dat van u. U moet lid zijn of worden van één van de 40 aangesloten patiëntenverenigingen. Op voorschrift van arts of therapeut kan ook. U moet vooraf een bewijs van inschrijving en betaling overleggen. Geen lid? Schrijf u dan in bij een passende vereniging of wordt donateur van de Stichting Natuurlijk Welzijn (€ 15,-/jaar). U bestelt via de webwinkel. Boven de € 25,- geen verzendkosten.
Vindt u dit te ingewikkeld kijk dan hier voor een aanbieder met iets minder korting en breed drogisterijassortiment.
Hebben we u geld bespaard? Beloon ons met uw Donatie.

Farma en medici houden gebruik vitaminen tegen

De farmaceutische industrie wil maar één ding: zo veel mogelijk pillen verkopen. Daar doen ze alles voor. Radar liet najaar 2009 zien hoe de industrie ons ziekten aanpraat via communicatie gericht op artsen en consumenten. In Amerika wordt men hiervoor door de overheid veelvuldig beboet. Maar zonder resultaat. De industrie laat zich ook zeer negatief uit over voedingssupplementen. Te veel gebruik voorkomt ziektes en is dus slecht voor hun omzet. De vele grote internationale en onafhankelijke onderzoeken naar de preventieve werking van voedingssupplementen worden onderuitgehaald. Ook de medische wereld weet weinig over dit onderwerp. Die heeft op de universiteit geleerd te genezen, niet te voorkomen en zeker niet met “niet medische producten”. Gelukkig is er een klein aantal orthomoleculaire artsen dat zich op dit gebied heeft gespecialiseerd. Zij kunnen op basis van o.a. bloedonderzoek een persoonlijk adviesplan voor u opstellen. Wilt u meer weten, hier zijn de adressen.

Vaste kamercommissie slaapt ook

Landbouwer Paul Blokker toonde jaren geleden al aan dat het huidige mestbeleid funest is voor de kwaliteit van ons voedsel. Groente had een fors lager vitamine C gehalte en selenium ontbrak geheel (onderzoek gefinancierd door het ministerie van Landbouw en uitgevoerd door 2 onafhankelijke laboratoria). Beide stoffen zijn belangrijk bij het voorkomen van kanker. Kanker stijgt al jaren sterk. Hij schreef een lange brief hierover naar de vaste kamercommissie LNV. Gevolg weer een onderzoek en rapporten. Maar actie blijft uit. Als u dat maar weet! (bron: Telegraaf, Wilbrink, 08-09-2009)

Wat zijn goede vitaminen?

Er zijn heel veel soorten en merken. Veel vitaminen en mineralen worden slecht door het lichaam opgenomen. Daar zijn dan weer hulpstoffen voor nodig. De samenstelling van de verschillende merken varieert. Vraag uw apotheker, drogist of reformhuis om advies. Via internet bestellen? Weet dan zeker dat u kwaliteit krijgt. Kijk dan bijvoorbeeld hier.

Dieren maken zelf vitamine C

Dieren maken zelf vitamine C. De mens is de enige diersoort die dat niet kan. Vitamine C (ascorbinezuur), is een wateroplosbare vitamine. Belangrijk voor een goede weerstand, gezonde botten, tanden en bloedvaten. Het verstevigt o.a. de slagaderwanden en voorkomt afzetting in de aders. Zo worden hartinfarcten en beroertes beperkt. Vitamine C is verder een antioxidant en beschermt het lichaam samen met vitamine E tegen vrije radicalen. Vrije radicalen spelen een rol bij verouderingsprocessen. Ook bevordert vitamine C de opname van ijzer.
Een (chronisch) vitamine C tekort kan worden aangevuld met veel groenten, fruit en aardappels. Maar als er in ons voedsel al te weinig vitamine C zit dan komen we nog steeds te kort. Multivitamine met vitamine C of vitamine C als extra supplement zijn dan te overwegen.

Tijdschrift vol informatie over voeding en supplementen

In het magazine Fit met Voeding vindt u veel informatie over de effecten van gezonde voeding en voedingssupplementen. Er worden ook veel onderzoeksresultaten gerapporteerd. De laatste wetenschappelijke ontwikkelingen treft u hier aan. Meer over Fit met Voeding.