Cholesterol is oorzaak van aderverkalking

Per jaar overlijden er 35.000 mensen aan een hartaanval of beroerte als gevolg van aderverkalking. Dat is 2x zo veel als aan kanker. 1 op de 3 mensen heeft een verhoogd cholesterol. Daarmee lopen ze extra risico, zeker als ze ook nog roken. Ouderen meer dan jongeren. Er is wat aan te doen.
Een aantal risicofactoren verhoogt de kans op hartaanval of beroerte:

 
Hoog cholesterol
Suikerziekte
Overgewicht
Roken
Alcohol
Weinig beweging
Hoge bloeddruk
Erfelijkheid 

Medicatie bestaat meestal uit toediening van statines. U moet deze in principe levenslang innemen. Meer over cholesterol bij de Hartstichting.

Slecht en goed cholesterol

Cholesterol is een vetachtige stof die door het lichaam zelf wordt gemaakt en via eten tot ons komt. Het is nodig als transportmiddel van stoffen in het bloed. Het goede HDL cholesterol vermindert de kans op hart- en vaatziekten, het slechte LDL cholesterol zorgt voor klonteren en aderverkalking. De combinatie van deze 2 wordt gemeten en weergegeven als het cholesterolgehalte. Het is daarmee slechts een indicatie omdat niet bekend is wat de verhouding tussen HDL en LDL is. Als u via uw arts uw cholesterol laat meten vraag dan altijd of hij de onderliggende waarden ook meeneemt. Soms meet men alleen het slechte LDL.

Bak muffins en verlaag eenvoudig uw cholesterol

Een zeer effectieve methode die uw redacteur zelf lang heeft toegepast.
Meng 500 gram haverzemelen (drogist of reformhuis) in een grote kom met 250 gram rozijnen en 250 gram krenten alsmede 5 zakjes bakpoeder.
Meng 10 eiwitten met 1 liter magere melk en 10 eetlepels olijfolie en voeg deze toe aan de haverzemelen. Laat 20 minuten intrekken.
Plaats 48 papieren cups in cupblik en vul deze met het mengsel en plaats 15 minuten in oven van 220 C. Kan worden ingevroren en is in koelkast 3 dagen houdbaar. Eet er 1 of 2 per dag en uw cholesterol zal dalen. Succes.

Visoliecapsules werken natuurlijk

Als u ondanks de adviezen nog steeds te hoog cholesterol heeft dan moet er wat gebeuren. Voordat u definitief aan de geneesmiddelen gaat kunt u visoliecapsules proberen. Visolie is een natuurlijk product en bevat veel Omega-3 vetzuren. Het kan, zo leert de praktijk, het (slechte) cholesterolgehalte tot het juiste niveau terugbrengen. Let op dit proces duurt zeker 2 maanden. U dient de visoliecapsules ook daarna te blijven slikken. Visolie draagt ook bij tot vermindering van overgewicht. Te verkrijgen bij apotheek, drogist en reformhuis. Wordt helaas niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Het is de meest natuurlijke manier om uw cholesterol op peil te houden. Verbetert mogelijk ook het geheugen bij ouderen. Lukt dit ook niet of wilt u niet aan de visolie (u proeft er niets van) neem dan de geneesmiddelen via de huisarts. Meer over visolie. Bestel met korting.

Kritische noot over cholesterol

Niet iedereen is overtuigd van de slechte invloed van cholesterol. Er zijn veel artsen en wetenschappers die vinden dat medicijnfabrikanten er alles aan doen om de wereld aan deze medicijnen te brengen en te houden. Het gaat om miljarden. Tros Radar maakte een aantal afleveringen waarin de keerzijde van cholesterol diepgaand wordt onderzocht. Meer weten? Kijk zelf: Aflevering 1, aflevering 2 en aflevering 3.