De beste en lekkerste recepten

Internet biedt veel receptensites. Toch kom ik (redacteur) steeds weer bij AH uit. Zie de recepten veelal uit AllerHande.
Aan te bevelen is ook 24Kitchen met dagelijks nieuwe recepten met veel video-instructies. Ook op TV. Ook de recepten van Jumbo zijn de moeite waard.

Uw eigen recepten op uw PC

Uw redacteur heeft een eigen receptenmodule gemaakt in Excel. Heeft u geen Excel download dan gratis Open Office en u kunt een Excel sheet openen en bewerken in “Calc”. Het bijzondere van de receptenopzet is dat het leest als een boek. U ziet meteen een ingrediëntenlijst en de bewerking. En wanneer u het aantal personen (standaard 4) wijzigt in bijvoorbeeld 1 of 2 dan worden de hoeveelheden van alle ingrediënten met één muisklik aangepast. Handig bij kleine huishoudens. Kijk hier naar voorbeelden van recepten: 
Boeuf à la Bourguignonne
Biefstuk in zwartebonen saus
Komkommersoep, gebonden
Mosselen gegratineerd met kaas
Clafoutis aux cérises, kersentaart
Langoustines in papillotes met basilicum 

Wilt u zelf recepten maken download dan de gratis receptenmodule met gebruiksaanwijzing.

Voorlichtingsbureau bron van informatie

Meer weten over vlees, vis, zuivel etc. en tevens passende recepten zoeken, kijk dan op de sites van de verschillende voorlichtingsbureaus
Vlees
Vis
Kip
Brood
Eieren
Groenten en fruit
Zuivel
Voedingscentrum  

Wat zit er in?

Bent u op dieet? Dan kunt u in de voedingswaardetabel precies opzoeken hoeveel kcal, vetten, suikers etc. er in uw ingrediënten zitten. Let op wordt weergegeven per 100 gram voedingsmiddel.
Ter info: 1 kcal = 4,184 kjoules.

Hoeveel is wat?

Hoeveel zit er in een kopje? Hoeveel ml is een theelepel of wijnglas? Hoeveel graden Celsius is Fahrenheit? Hoeveel graden is ovenstand 5? Lees alles over maten in de keuken.

Laat anderen uw favoriete recept proeven

Heeft u een origineel, favoriet of misschien oud recept waar u andere senioren een plezier mee kunt doen mail ons dat door. De lekkerste recepten zetten we op de website. We zijn tevens op zoek naar simpele en snelle recepten die ideaal zijn voor 1 of 2 persoonshuishoudens.
Mail ons uw recept.