Zo bespaart u tot 30% op uw boodschappen

Als u net als veel andere senioren meer tijd heeft kunt u geld besparen op de dagelijkse boodschappen. U behoudt dezelfde kwaliteit maar betaalt aanzienlijk minder. Het vergt wat planning en u moet wat meer winkels bezoeken. Het resultaat loont. Zo werkt het: 
Maak een boodschappenlijstje en koop alleen wat er op staat. Laat u niet verleiden door aanbiedingen in de winkel tenzij het producten zijn die u toch nodig heeft.
Doe alleen boodschappen met een gevulde maag. Onderzoek wijst uit dat u anders te snel in de verleiding komt.
Stel uw menu en inkoop samen op basis van aanbiedingen uit de folders of krant. Zo profiteert u optimaal.
Koop seizoensproducten. Aardbeien bijvoorbeeld in de winter zijn duur en veel minder lekker.
Koop extra producten uit de aanbiedingen. Zo profiteert u langer van het voordeel. Frisdranken, bier, wasmiddelen, shampoos, tandpasta etc. zijn regelmatig in de aanbieding. Zo hoeft dus nooit de volle prijs te betalen.
Probeer eens eigen merken of B-merken. Vaak zijn ze net zo goed of beter. U moet wel even door de knieën want ze staan vaak onderin het schap.
Ga ook naar goedkope aanbieders als Lidl, Aldi, Jumbo, Dirk. Hier zijn veel versproducten in de aanbieding tegen de helft van de prijs elders. En gezien de omloopsnelheid verser dan vers! Bovendien laat consumentenonderzoek zien dat veel Lidl en Aldi producten tot de beste en goedkoopste behoren.
Koop liever verse groenten dan kant-en-klaar groenten. Deze laatste zijn vele malen duurder en niet verser. Dat geldt ook voor kant-en-klaar maaltijden.
Diepvries is een goedkoop en goed alternatief voor vers. Vrijwel alle vitaminen en smaak blijven behouden.
Bewaar restjes in koelkast of vries deze in. Zo eet u er 2x van. Zie bewaarwijzer.
Uw voordeel kan oplopen tot meer dan € 100,- per maand.

Boodschappen bestellen met uw muis

Handig als u minder mobiel bent of geen zware boodschappen kunt meenemen.
De grootste aanbieder is Albert Heijn, Etos en Gall&Gall. Prijzen en aanbiedingen gelijk als in de winkel. Men brengt de boodschappen op vaste dagen en tijdstippen bij u thuis tot op het aanrecht! U betaalt meestal een klein bedrag aan bezorgkosten. U betaalt per pinpas bij aflevering. Kijk vooraf of uw regio is opgenomen in de bestelroute. Ook bij Jumbo, Coop. Plus kunt u boodschappen bestellen en laten thuisbezorgen.
(foto AH)

Maaltijdservice aan huis

Als u zelf niet meer wilt of kunt koken dan is de maaltijdservice met kant en klare verse maaltijden een goed en gezond alternatief. Kijk bijvoorbeeld op Uitgekookt of Eten met Gemak. Gratis thuisbezorgd en vers gemaakt.
U kunt ook kiezen voor diepgevroren maaltijden thuis geleverd. U betaalt bij aflevering contant of met de pinpas. U heeft een vriezer en magnetron nodig. Kijk eens op Apetito.nl. U dient minimaal 6/7 maaltijden te bestellen, ruim 1 week voor aflevering. Geen bezorgkosten. Ook aan dieetwensen is gedacht.

Goede wijn kan ook betaalbaar

Rode wijn is gezond. Het bevat veel antioxidanten die de vrije radicalen in ons lichaam te lijf gaan. Eén glas per dag mag. Lekker bij het eten en toepasbaar in verschillende recepten. Maar goede wijn hoeft niet duur te zijn. Probeer eens verschillende wijnen onder de 5 of 10 euro. Zeker weten dat er één bij is, die u een langere periode gaat drinken. Let ook op de aanbiedingen en sla meteen in. Meer over wijnen en verkooppunten bij Wijnkronieken en AlleSoortenWijn.

Uw maaltijd thuisbezorgd

Bestel via internet uw pizza, chinees, shoarma, sushi of andere maaltijd bij een restaurant in uw buurt.
Type uw postcode in en een overzicht van de populairste restaurants volgt. Bestellen en wachten tot het wordt bezorgd. Makkelijker kan het niet. Zie www.thuisbezorgd.nl.

Alle aanbiedingen van de week

Wilt u zeker weten dat u geen weekaanbieding van alle supermarkten mist, ga dan naar www.yenom.nl. Alle weekaanbiedingen staan hier overzichtelijk bij elkaar. U kunt zelf selecties maken.

Dit zijn de verschillen tussen supermarkten

De supermarktmonitor vergelijkt prijzen en kwaliteiten van de meeste supermarkten.
Op het overzicht ziet u welke supermarkt(en) tot de goedkoopste behoren en hoe consumenten de kwaliteit beoordelen. Helaas zijn Lidl en Aldi niet opgenomen. De oorzaak ligt in het feit dat deze winkels alleen hun eigen merken verkopen en geen A-merken. Hierdoor is een objectieve prijsvergelijking lastig. Overigens behoren ze tot de goedkoopste categorie.