Elektrische fietsen populair

Het aanbod is groot. Laat u goed voorlichten. Zorg in elk geval voor een fiets met uitneembare accu. Die kunt u overal op laden. Ook onderweg. Let ook op de actieradius, deze verschilt erg per type en accu en varieert tussen de 40 en 200 km en is zeer afhankelijk van het gekozen ondersteuningsniveau. Elektrische fietsen hebben meestal zo’n 7-8 versnellingen, hebben verende voorvork en zadelpen en comfortabele gelzadels. Kies een fiets die rustig start als u begint met trappen en die meteen stopt als u de trappers stil houdt. Een motor aan de voorkant heeft iets minder trekkracht en stuurt zwaarder. Een motor aan de achterkant geeft een prettig duwtje in de rug en is krachtig. Tenslotte geeft een motor in het midden veel trekkracht en stabiliteit.
Prijzen liggen tussen de 1000 en 3000 Euro. Bepaal vooraf wat u met de elektrische fiets wilt doen en test meerdere fietsen uit voordat u koopt.
Werkt uw accu niet meer naar behoren laat deze dan reviseren.

Fietsverzekering met pechhulp

Gratis pechhulp bij de ANWB fietsverzekering.Veel extra's. Leden krijgen korting.

Elektrische fiets ombouwset

Heeft u nog een goede fiets en bent u een beetje handige DHZ-er dan kunt u uw fiets elektrisch maken met een speciale ombouwset. Deze bestaat o.a.uit een nieuw voorwiel met motor, nieuwe bagagedrager met accu naar keuze, omvormer, display, motoronderbreker in remhandels en een duidelijke gebruiksaanwijzing. Kosten vanaf €599,- (prijs 2018). Voor een klein bedrag kunt u de ombouw ook laten doen. Zie Ebike-kit.

Ouderen er op uit in eigen land

Het lijkt wel of alleen ouderen er met de fiets op uit trekken. Door het hele land kom je ze tegen. Vaak rijdend op precies dezelfde fietsen, accessoires en kleding. Met de fietsendrager op de auto wordt het hele land doorkruist. De elektrische fiets met hulpmotor is niet meer weg te denken. U moet nog wel trappen, maar dat gaat veel lichter.

E-bikes met lage instap

Zo blijft u zo lang mogelijk mobiel. E-bikes met lage instap en/of 3 wielen, maar ook een compleet assortiment elektrische fietsen. Stella, de grootste aanbieder van elektrische fietsen, komt bij u thuis voor demonstratie en proefrit van meerdere fietsen.

Een fiets moet passen

Er zijn enorm veel verschillende typen fietsen en uitvoeringen. Ga voor aanschaf eerst na wat u er mee wilt doen. Laat u dan goed adviseren door een fietsenspecialist. Als u langere tochten wilt maken moet een fiets lekker zitten. Daarom zijn goede fietsen verkrijgbaar in vele maten zodat er altijd één is die bij u past. En heeft u een keuze gemaakt, maak dan een goede proefrit. Rijd er rustig een half uur mee rond zodat u de fiets goed kunt aanvoelen.

Fietsroutes, keuze in overvloed

Heel Nederland ligt vol met fietsroutes. Overal kom je aanwijzingsborden tegen. Daarnaast zijn er routes die alleen op papier beschreven staan. Via fietsen.123. vindt u alle informatie inclusief alles over fietsen, testen, verkooppunten, kaarten etc.
Nieuw zijn de zogenaamde Knooppuntfietsroutes die langzaam de vertrouwde rode routeborden vervangen. Routes die u zelf vooraf uitzet en middels genummerde bordjes van knooppunt tot knooppunt rijdt alwaar u uw route via een ander nummer vervolgt. Op elk knooppunt staat een overzichtskaart. Helemaal individueel samen te stellen. Schrijf de nummers wel op en neem deze mee, want anders komt u er niet meer uit. De routes zijn per provincie ingedeeld met overlap naar aanliggende provincies. Kaarten kunt u bestellen via www.fietsen.123.nl
Fietsroutes van A naar B kunt u plannen via Planjeroute of www.fietsersbond.nl. Ook hier kan via fietsknooppunten worden gereden. Fietsroutes kunt u ook plannen via ANWB.