Stap eens in een full-hybride auto

Voor ouderen zijn met name de hybride auto’s heel geschikt. U spaart uw portemonnee en het milieu. Ze zijn ruim, zeer comfortabel, erg stil. En weet dat bijvoorbeeld de Toyota Prius al zo'n 20 jaar op de markt is. De techniek heeft zich ruimschoots bewezen. De meeste automerken hebben nu ook hybride modellen.
Het rijden is wel even wennen. Veel hybride auto’s hebben een variabele transmissie. U rijdt in een automaat die niet voelbaar schakelt. Dat is zeer prettig. Er komen ook steeds meer hybrides met automatisch schakelende versnelling. De benzinemotor wordt bijgestaan door een sterke elektromotor. U rijdt op de elektromotor geluidloos weg, waarna de benzinemotor vanzelf bijspringt als het nodig is. De benzinemotor laadt ook de accu op. De energie die vrijkomt bij het afremmen wordt weer gebruikt om de accu op te laden. Staat u voor een stoplicht dan hoort u alleen de ventilatie, verder niets. De trekkracht bij inhalen op de snelweg of rijden in de bergen is verbazend goed. Let op met ingang van 2017 geldt de wegenbelasting voor het volle gewicht incl, accu's. Hier een overzicht van alle hybride auto's.
(foto: Toyota Prius)

Privé auto leasen voor vast bedrag per maand zonder zorgen

Al vanaf zo'n € 200,- per maand least u een nieuwe auto. U betaalt geen aanschafkosten, onderhoud en reparatie, banden, verzekering, etc. Alleen de brandstof en soms wegenbelasting betaalt u zelf alsmede een eigen risico bij schade. Let op meestal betaalt u een bedrag per km als u over de afgesproken hoeveelheid "gratis" kilometers heen komt. Meestal 1000 km vrij per maand. Na 2 of 3 jaar ruilt u de auto weer in voor een nieuwe leaseauto. Veel merken bieden hun eigen auto's ter lease aan. Meer merken onder 1 dak kijk dan op JustLease, PrivéLease Toplease of via de dealer.Hier nog meer informatie over Private-Lease.

Deel een auto bij u in de buurt

Op ritjeweg.nl kunt u op basis van uw postcode direct zien welke deelauto's (van alle aanbieders) in uw buurt beschikbaar zijn. Gelijktijdig kunt u de kosten vergelijken. Het is ook mogelijk om uw eigen auto hiervoor aan te bieden via snappcar.nl of mywheels.nl

Uw auto verkopen

Allereerst is het verstandig na te gaan wat uw auto waard is. Kijk op ANWB (ook voor niet-leden) of Marktplaats. Via deze sites kunt u ook uw auto verkopen. Dat kan ook via WijKopenAuto's. Ruilt u uw auto in voor een andere, dan weet u wat u voor uw inruilauto kunt krijgen.

Kentekengegevens

Wilt u alle feiten weten over uw eigen auto of een andere? Ga dan naar RDW en voer het kenteken in. Via de RDW app heeft u ook bij aankoop van een 2e hands auto alle informatie bij de hand.

Autoverzekering kan goedkoper

U bent een zeer ervaren rijder, doet het rustiger aan en rijdt wat minder kilometers. U hebt wellicht minder schade dan de jonge garde. Toch zijn er veel verzekeraars die u liever zien gaan! De helft van de verzekeraars weigert u zelfs of berekent extra leeftijdstoeslag.
Gelukkig zijn er maatschappijen die het anders doen. Dat scheelt soms honderden Euro’s per jaar. Bereken hier uw voordeel.

Elektrische auto’s, kies maar

Door de wereldwijde recessie, hoge benzineprijzen en milieubewustzijn gaan de technische ontwikkelingen erg snel. Er zijn momenteel veel modellen beschikbaar. De aanschafprijs is nog relatief hoog, maar de gebruikskosten zijn zeer laag. Overigens komt er bij elektrische auto’s ook CO2 vrij, momenteel zo’n 60 gram per kilometer. Veroorzaakt door de opwekking van elektriciteit. Daarnaast zijn er hybride auto’s met grotere accu’s en aansluitmogelijkheid voor het stopcontact, de zogenaamde Plug-ins. Meer informatie over electrische auto's.
(foto ANWB